Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Solskjaer nobbar Lindelöf igen

Ur Expressens intervju från hösten 2019. Victor Nilsson Lindelöf berättar om livet i Manchester och att spela i United.
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Victor Lindelöf har under en längre tid diskuteras som ny kapten i Manchester United.  

I somras blev han dock nobbad till förmån av Ashley Young, som nu uppges vara nära en övergång till Inter. 

Men svensken får inte chansen den här gången heller. Ole Gunnar Solkjaer vill ha Lindelöfs mittbackskollega Harry Maquire som lagkapten, enligt The Sun. 

Den svenske mittbacken pekades ut som ny lagkapten efter att Antonio Valencia lämnat klubben inför den pågående säsongen. 

– Man får nypa sig i armen över att vi har en spelare på den nivån i en av världens absolut största klubbar. Det är grymt att ha en svensk med i ett resonemang om att bli lagkapten, sa Bosse Pettersson till Expressen då. 

Kaptenen på väg till Inter

Men bindeln gick i stället till Ashley Young. Men efter att Young inte har fått den speltiden han hade förväntat sig rapporteras det om att backen är på väg till Inter. 

Då måste United ha en ny kapten, men enligt The Sun får inte svensken chansen den här gången heller. Den brittiska tidningen skriver att mittbacken Harry Maquire, som har fått ta över bindeln vid flera tillfällen under säsongen, kommer bli ny lagkapten. 

Engelsmannen köptes från Leicester av United i somras för hissnande 990 miljoner kronor och har berömts av lagets manager Ole Gunnar Solskjaer för sina ledarskapsförmågor.