Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Officiellt: "Schweini"
lämnar Man United

Publicerad

Succén uteblev i Manchester United för Bastian Schweinsteiger.

Nu är den tyske mittfältsstjärnan klar för MLS-laget Chicago Fire, skriver Chicago Tribune.

United bekräftade sedan United affären under tisdagsförmiddagen.

Enligt tidningens källor har 32-årige Schweinsteiger skrivit på ett ettårskontrakt värt 4,5 miljoner dollar – närmare 30 miljoner kronor – med option på ytterligare ett år.

Därmed blir han en av den nordamerikanska ligans tio bäst betalda spelare.

Manchester United bekräftade senare under tisdagen att mittfältaren lämnar. Övergången beror nu bara på läkarundersökning och amerikanskt visum.

– Jag är ledsen att jag måste lämna så många vänner i Manchester United men tacksam för att de ger mig chansen att skriva på för Chicago Fire, säger "Schweini" som också tackar supportrarna.

– Jag vill ge ett speciellt tack till fansen, vars stöd har varit en stor del av min tid i United.

Gjort 121 landskamper

Bastian Schweinsteiger inledde karriären i Bayern München, där han spelade 13 säsonger i A-laget mellan 2002 och 2015. Under sin tid i den tyska storklubben vann han bland annat åtta bundesligatitlar och Champions League en gång.

Därefter gick flyttlasset till Manchester United, där han fick relativt lite speltid under Louis van Gaals ledning förra säsongen – och ännu mindre under José Mourinho den här säsongen.

Han har suttit väldigt långt ner i "Mous" frysbox och fick till exempel inte vara med på lagfotot inför säsongen.

Bastian Schweinsteiger spelade 121 landskamper och gjorde 24 mål för Tyskland under åren 2004 till 2016, vilket bland annat resulterade i ett VM-guld i Brasilien 2014.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag