Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftar: Familjen rånade och hotade

Svenska landslagsmålvakten utsattes för ett rån i sitt hem i helgen, uppger Daily Mail och the Sun.
Robin Olsen ska ha utsatts för ett brutalt rån i sitt hem i helgen.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Enligt Liverpool Echo skedde rånen i Altrincham.
Foto: Anthony O'Neil/Wikipedia
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Svenska landslagsmålvakten Robin Olsen utsattes för ett rån i sitt hem i helgen, samtidigt som hans hustru och två barn befann sig i hemmet.

Stjärnan fördes under knivhot runt i bostaden för att lämna över värdesaker.

Everton bekräftar det inträffade för BBC under onsdagen.

Attacken i Robin Olsens hem utfördes av maskerade män, beväpnade med macheteliknande knivar. Den 31-åriga svenska landslagsstjärnan, som just nu är andramålvakt i Premier League-laget Everton, befann sig i sitt hem i Altrincham, tillsammans med sin fru och sina barn när rånarna stormade in.

Under knivhot tvingades Olsen lämna över värdefulla smycken, en klocka och andra värdesaker, samtidigt som rånare höll hans hustru och barn under kontroll. 

– Det här är inte ett vanligt inbrott, det är den värsta formen. Ett gäng, beväpnat med machete hotar din fru och dina barn, säger en källa till the Sun.

– Familjen har flyttat och klubben har gett alla spelare en egen livvakt.

På onsdagen bekräftade Everton att Olsen och hans familj blivit rånade i sitt hem, och att rånarna hotat med machete.

– Vi erbjuder Robin och hans familj så mycket stöd som möjligt, säger klubben till BBC.

Kassaskåpet som rånarna tvingade svensken att öppna hittades senare dumpad på en parkeringsplats, skriver BBC.

Robin Olsens manager också utsatt för inbrott

Det är inte bara Everton som ser över säkerheten. 

Altrincham, där Robin Olsen rånades, är en stad där många stjärnor i Premier League bor. Inte bara de som spelar i Everton, utan även i Liverpool samt Manchester City och United. 

Enligt Daily Mail så funderar nu även de andra klubbarna som har spelare boendes i Altrincham att erbjuda dem personligt skydd. För Olsen är bara den senaste att utsättas för inbrott och Daily Mail skriver att klubbarna är oroliga att det rör sig om ”en organiserad rånarliga”

Förra månaden hade även Olsens tränare Carlo Ancelotti inbrott, i sitt hem i Blundellsands och blev av med ett kassaskåp. Ancelottis dotter ska ha varit hemma vid tillfället, skriver Liverpool Echo. I fjol blev även Liverpools brasilianska mittfältsstjärna Fabinho bestulen på smycken samt en bil då han spelade mot Chelsea. 

Robin Olsens roll i Everton

Robin Olsen var inte med i den trupp som förlorade med 0–2 mot Chelsea på måndagskvällen. Hans frånvaro uppges dock ha berott på en skada.

Sedan Olsen blev klar för Everton har han främst fått agera backup till förstemålvakten Jordan Pickford, som även är förstemålvakt i det engelska landslaget. 

Olsen har spelat totalt fem ligamatcher den här säsongen, hållit nollan en gång och vunnit två matcher. Olsen är dock självskriven i Janne Anderssons landslag och väntas på tisdag nästa vecka bli uttagen i truppen till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo som spelas i slutet på mars. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Nya skrällar i VM eller håller favoriterna hela vägen?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset