Uppgifter: Portugisisk klubb försöker värva Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo i United.
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS BILDBYRÅN

Cristiano Ronaldos vara eller icke vara i Manchester United har blivit en följetong.

Portugisen vill spela Champions League och kan därför komma att lämna den engelska klubben.

Nu rapporterar Foot Mercato att superstjärnans tidigare klubb, Sporting Lissabon, gör ett ärligt försök att värva honom.

Transferfönstret är öppet i drygt två veckor till. Och än är Cristiano Ronaldos framtid i Premier League och Manchester United inte avgjord.

Den 37-årige anfallaren har kopplats ihop med en flytt till flera klubbar, bland annat Chelsea och Atletico Madrid. Ronaldo själv har enligt Foot Mercato också uttryckt sin vilja att lämna då han anser att klubben inte kan konkurrera med lagen i toppen.

Efter det att Manchester United misslyckades med att kvalificera sig till Champions League så vill portugisen till en klubb som lyckades med just det, för att ge sig själv chansen att ta hem ytterligare en Champions League-pokal.

Kan återvända till Portugal

Och nu kommer uppgifter från Foot Mercato som gör gällande att Ronaldos tidigare klubb Sporting Lissabon gett sig in i jakten för att få anfallaren att vända hem till Portugal igen. 

Klubbens sportchef Hugo Viana ska jobba hårt bakom kulisserna för att övertyga Ronaldo, som lämnade Sporting för Manchester United 2003, att återvända till klubben där han vid en potentiell flytt skulle få chansen att spela i Champions League.

12-åriga Nelia matförgiftades under fotbollscupen i Luleå