Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Özil klar för turkisk storklubb

Foto: HOLLY ALLISON/TPI/REX / HOLLY ALLISON/TPI/REX/IBL REX FEATURES

Mesut Özil och Arsenal går skilda vägar. 

Enligt The Athletic är den tyska mittfältaren klar för den turkiska storklubben Fenerbahce. 

Mittfältsstjärnas framtid har under det senaste året varit omskriven. Özil har sedan en tid tillbaka förpassats till läktaren och har inte spelat en minut under den pågående säsongen. 

Tidigare har det ryktats om att mittfältaren ska vara på väg till den turkiska storklubben Fenerbahce. Men nu ska övergången vara klar. Det är The Athletic som skriver att Özil ska resa till Turkiet över helgen för att skriva på kontraktet som partnerna ska vara överens om. 

Lämnar Arsenal gratis

Özils kontrakt med Arsenal sträckte sig fram till i juni, men The Athletic skriver att en överenskommelse i princip har nåtts som möjliggör en tidigare flytt från Arsenal. Tidningen skriver också att tysken går till den turkiska klubben som en free agent, vilket betyder att Arsenal inte får någon ersättning för stjärnan. 

Özils agent Dr Erkut Sögüt har tidigare bekräftat kontakt med den turkiska klubben, som tysken har uttryckt sympatier för tidigare. 

– Jag skulle vilja klargöra vår situation med Fenerbahce. Ja, vi har haft möten med dem, har Özil tidigare sagt till Fanatik. 

– Vi har haft samtal en och en med högt uppsatta personer i klubben. Hur som helst så kan vi inte inleda officiella övergångssamtal innan januari.