Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Mourinho vill värva Zlatan igen

Foto: CRHA, DASA / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic var en av José Mourinhos första värvningar när portugisen var i Manchester United. 

Nu uppger The Telegraph att Mourinho vill återförenas med svensken i Tottenham. 

José Mourinho tog över Manchester United till säsongen 2016/17 och det första han gjorde var att värva in Eric Bailly. Några dagar senare gjorde han och United klart med Zlatan Ibrahimovic. 

Zlatan och Mourinhos första säsong ihop var en stor succé fram till att Zlatan drog korsbandet i en Europa Leaguematch mot Anderlecht. 

Deras vägar skildes åt när Zlatan lämnade för Los Angeles Galaxy, men efter två år i USA står det klart att svensken lämnar Galaxy. 

Mourinho vill ha Zlatan i Tottenham

Samtidigt har Mourinho tagit klivet tillbaka till Premier League och tagit över Tottenham efter att Mauricio Pochettino fått sparken tidigare i veckan. 

Enligt The Telegraph vill portugisen nu värva in Zlatan på nytt. 

Tidningen skriver att Mourinho anser att Spurs anfallsuppsättning bakom storstjärnan Harry Kane är för svagt och ser Zlatan som perfekt att fylla den luckan. 

Zlatan uppvaktas även av Milan

Det som talar emot en återförening är Zlatans höga lönekrav, då Tottenham knappast kommer vilja frångå sin lönepolicy, men med Mourinho vid rodret har de ett ess i rockärmen. 

Samtidigt uppger flera italienska medier att Zlatans agent Mino Raiola nyligen haft ett möte med Milan angående en eventuell återkomst för Zlatan dit.