Trots minst insläppa mål vill Mourinho förstärka på backsidan. Foto: LEE PARKER / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHTrots minst insläppa mål vill Mourinho förstärka på backsidan. Foto: LEE PARKER / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Trots minst insläppa mål vill Mourinho förstärka på backsidan.  Foto: LEE PARKER / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Lindelöf tros starta i helgen mot Huddersfield. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅNLindelöf tros starta i helgen mot Huddersfield. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Lindelöf tros starta i helgen mot Huddersfield.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Uppgifter: Mourinho långt från imponerad

Publicerad

Victor Nilsson-Lindelöf var en dyr försvarsvärvning för Manchester United. När han han började spela för laget var det många som tyckte att svensken inte visade tillräcklig kvalitet. 

Även Jose Mourinho ska ha kontaktat källor i Portugal om Lindelöf, skriver Manchester Evening News. 

Manchester United har släppt in minst mål av alla i årets Premier League. För det har man att tacka Jose Mourinhos organisation men framför allt målvakten David De Gea som har en skyhög räddningsprocent. 

För i själva försvaret har det ändå varit rörigt. Skador på nyckelspelare och usel form på andra har gjort att försvarsformationerna ofta kastats om. Eric Bailly, av många ansedd som den starkaste mittbacken har endast kunnat göra åtta matcher. Marcos Rojo har spelat sju, Victor Nilsson-Lindelöf tio och den mångsidige Daley Blind fem. 

Istället är det engelsmännen Chris Smalling och Phil Jones som spelat de flesta matcherna, med 19 respektive 21 matcher i ligaspelet. Men Mourinho ska ändå inte vara helt nöjd med Smalling och Jones insatser och båda spelarnas kontrakt går ut efter nästa säsong. 

Alderweireld ses som den perfekta värvningen

Lindelöf har inte gjort en match i Premier League sedan nyårsdagen. Svensken tros dock ha bra chanser att starta i helgens FA-cupmatch mot Huddersfield. 

Samuel Luckhurst på Manchester Evening News, skriver att Mourinho två månader efter att Lindelöf anlänt ska ha hört av sig till sina portugisiska kontakter för att få en försäkran om att allt stod rätt till. 

Luckhurst skriver också att Tottenhams Toby Alderweireld ses av Mourinho som det perfekta komplementet till Eric Bailly, som trots skadeproblemen skattas högt i United. Spursbacken kan teoretiskt bli en billig värvning, relativt dagens marknad, då han har en friköpsklausul på 25 miljoner pund. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag