Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Mourinho långt från imponerad

Trots minst insläppa mål vill Mourinho förstärka på backsidan. Foto: LEE PARKER / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Lindelöf tros starta i helgen mot Huddersfield. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Victor Nilsson-Lindelöf var en dyr försvarsvärvning för Manchester United. När han han började spela för laget var det många som tyckte att svensken inte visade tillräcklig kvalitet. 

Även Jose Mourinho ska ha kontaktat källor i Portugal om Lindelöf, skriver Manchester Evening News. 

Manchester United har släppt in minst mål av alla i årets Premier League. För det har man att tacka Jose Mourinhos organisation men framför allt målvakten David De Gea som har en skyhög räddningsprocent. 

För i själva försvaret har det ändå varit rörigt. Skador på nyckelspelare och usel form på andra har gjort att försvarsformationerna ofta kastats om. Eric Bailly, av många ansedd som den starkaste mittbacken har endast kunnat göra åtta matcher. Marcos Rojo har spelat sju, Victor Nilsson-Lindelöf tio och den mångsidige Daley Blind fem. 

Istället är det engelsmännen Chris Smalling och Phil Jones som spelat de flesta matcherna, med 19 respektive 21 matcher i ligaspelet. Men Mourinho ska ändå inte vara helt nöjd med Smalling och Jones insatser och båda spelarnas kontrakt går ut efter nästa säsong. 

Alderweireld ses som den perfekta värvningen

Lindelöf har inte gjort en match i Premier League sedan nyårsdagen. Svensken tros dock ha bra chanser att starta i helgens FA-cupmatch mot Huddersfield. 

Samuel Luckhurst på Manchester Evening News, skriver att Mourinho två månader efter att Lindelöf anlänt ska ha hört av sig till sina portugisiska kontakter för att få en försäkran om att allt stod rätt till. 

Luckhurst skriver också att Tottenhams Toby Alderweireld ses av Mourinho som det perfekta komplementet till Eric Bailly, som trots skadeproblemen skattas högt i United. Spursbacken kan teoretiskt bli en billig värvning, relativt dagens marknad, då han har en friköpsklausul på 25 miljoner pund. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!