Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Joao Cancelo lånas ut till Bayern München

Joao Cancelo i City-tröjan.
Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN
Joao Cancelo, Ruben Dias och Bernardo Silva.
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Foto: IMAGO/MATT WILKINSON / IMAGO/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Vinterfönstret kan avslutas med en riktig knall. 

Enligt The Athletic kommer Joao Cancelo lånas ut från Manchester City till Bayern München. 

Joao Cancelo har de två senaste säsongerna i Manchester City utvecklats till en av världens främsta ytterbackar. Tränaren Pep Guardiola satte honom på en – för Cancelo – ovan vänsterbacksposition och därifrån blev utvecklingen explosionsartad. 

Den 28-årige portugisen var central i Citys ligaseger förra säsongen, precis som att han var given när klubben spelade stormatcher i Champions League. 

Men den senaste tiden har Cancelo stått utanför laget och det har ryktats om att han tillsammans med en rad andra Cityspelare, däribland Ilkay Gündogan, Kyle Walker och Bernardo Silva vantrivs i laget och med tränaren Guardiola. 

”Mr Cancelo”

Gällande Cancelo förstärktes den bilden allt mer efter helgen 1-0-seger för City i FA Cupen mot Arsenal. När Guardiola fick frågor om att Arsenal roterat sin startelva nämnde han tre namn från sitt eget lag, Bernardo Silva, Kyle Walker och Joao Cancelo. 

– Om vi hade förlorat hade ni frågat varför de inte spelade, sa han. 

Men Guardiola vägrade säga Cancelos förnamn, utan benämnde i stället honom som ”Mr Cancelo”, vilket fick Cityfansen att spekulera i att portugisen var på väg bort. 

Vilket han är. På måndagen avslöjade The Athletic att City är överens med Bayern München om en utlåning med köpoption för Cancelo. Om allt går som tänkt kan portugisen debutera för Bayern i cupmatchen mot Mainz på onsdag. 

Vinterfönstret stänger på tisdag. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ligafotbollen är tillbaka. Sätter du alla 13 rätt?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset