Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Här är Wengers nya jobb

Fifa anställer Arsène Wenger.Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Wenger lämnade Arsenal efter 22 säsonger sommaren 2018.Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS / MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS REX FEATURES

Arsène Wenger har gjort klart med ett nytt jobb. 

Enligt New York Times kommer Fifa presentera tränarikonen som teknisk direktör inom de närmaste dagarna.

– Fotboll är fortfarande min passion, säger Wenger till BBC.

Sommaren 2018 lämnade Arsène Wenger till sist jobbet som manager för Arsenal efter 22 år på posten. Under året som gått efter Wengers avgång har det spekulerats kring framtida jobb. Bland annat ryktades det att han skulle ta över ett krisande Bayern München förra hösten.

Den snart 70-årige Wenger sade till BBC i maj att han står inför ett vägval. 

– Ni kommer se mig inom fotbollen snart. Jag vet inte om det är som manager, sade han och fortsatte.

– Jag har kommit till slutsatsen att jag vill dela med mig av det jag har lärt mig i livet. Jag tycker bara livet är användbart om man någon gång delar med sig av det man vet. Fotboll är fortfarande min passion och jag kommer komma tillbaka snart men jag kan inte berätta exakt på vilket sätt.

Nu verkar det som att fransmannen fattat sitt beslut.

Ska förbättra tränares arbetsvillkor

Enligt New York Times är Wenger klar för en tjänst som teknisk direktör inom Fifa. Hans officiella titel är ännu inte bestämd men enligt tidningen kommer han i sin roll arbeta med förslag till förbättringar i tränares arbetsvillkor världen över. Dessutom kommer han att ge råd inom andra områden som handlar om hur fotbollen spelas. 

New York Times skriver också att Fifa velat anställa ett känt ansikte efter att de båda ex-spelarna Marco van Basten och Zvonimir Boban lämnat organisationen. Fifa väntas offentliggöra anställningen av Wenger inom de närmaste dagarna.