Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Han tar över Man United

Se Solskjaers avskedsintervju.
Ralf Rangnick.
Foto: SVEN SONNTAG, VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PICTURE POINT LE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Ronaldo och Telles.
Foto: JOSE MIGUEL FERNANDEZ/NURPHOTO/SHUTT / JOSE MIGUEL FERNANDEZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Manchester United har en ny tränare efter Ole Gunnar Solskjaer.

Ralf Rangnick blir tillfällig tränare i ett halvår framöver, enligt The Athletic.

Manchester Uniteds säsong har varit en berg-och dalbana under norske tränaren Ole Gunnar Solskjaer. För några dagar sedan kom beskedet att klubben sparkar honom och flera stora tränarnamn har ryktats vara på väg till storklubben. Under tiden har den tidigare klubblegendaren Michael Carrick tillfälligt tagit över rollen som tränare.

Kontrakt i ett halvår

Nu har Manchester-klubben gjort klart med en ny tränare. Den tyske tränaren Ralf Rangnick tar över som interimtränare i ett halvårskontrakt, som löper ut efter maj. Efter maj kommer han att fortsätta två år till i klubben i en konsultroll, enligt The Athletic.

Emil Forsbergs tidigare tränare

63-åringen har tidigare tränat klubbar som Hannover, Schalke, Hoffenheim och mest noterbart en väldigt lyckad sejour i Emil Forsbergs RB Leipzig där han främst jobbade som fotbollsdirektör för klubben.

Han kommer senast från ett sportchefsjobb i Lokomotiv Moskva, men Manchester United kommer att lösa ut honom från det kontraktet.

Nästa match för Premier League-klubben är mot serieledande Chelsea på söndag, men då kommer Rangnick inte att leda klubben då hans arbetstillstånd inte kommer att vara klart. 

Janne Andersson: ”Därför bytte jag ut Emil Forsberg”