Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Grönt ljus för Premier League

Svenska allsvenskan har sagt att man siktar på att starta säsongen den 14 juni. Men är det möjligt? Folkhälsomyndigheten om senaste läget.
Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Premier League kommer tillbaka i juni.

Under måndagen gav den brittiska regeringen klartecken att återuppta idrott i landet från och med första juni. 

Regeringen ger grönt ljus för Premier League att komma i gång igen under juni månad. Ligan har sedan tidigare planerat för uppstart den 12:e juni, förutsatt att man följer specifika krav på säkerhet och smittskydd och att landet samtidigt inte drabbas av en ökning av covid-19-fall.

Under förra veckan fick den tyska, norska och danska fotbollen tillåtelse att börja igen.

Tre spelare i Brighton har testat positivt

Under måndagen håller Premier League-klubbarna ett eget möte för att diskutera det som kommit att kallas ”Project Restart”. Den senaste veckan har en konflikt blossat upp då inte mindre än åtta klubbar motsätter sig planerna på att spela på neutrala planer.

Under söndagen meddelade Brighton, som tränas av svenskbekantingen Graham Potter, att en tredje spelare i truppen hade testat positivt för sjukdomen och således skulle gå in i 14 dagars isolering.

Premier League har uppmanat klubbarna att återuppta träning nästa måndag för att ge lagen möjlighet att komma i form under fyra veckor innan man vill börja spela matcher igen. Tanken är sedan att spela matcher med endast 300 personer närvarande på arenorna.