Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Ersättaren överens med Chelsea

Foto: IMAGO/COLORSPORT / IMAGO/COLORSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN

Det mesta tyder på att Antonio Contes dagar i Chelsea är räknade. Italienaren väntas lämna klubben efter säsongen och Luis Enrique har pekats ut som ersättaren.

Enligt rapporter från Spanien är förhandlingarna långt gångna.

Antonio Conte och Chelsea stod för en succésäsong i fjol då man tog hem Premier League-titeln på ett övertygande sätt. Men i år har det sportsliga gått desto tyngre.

Tung säsong

I förra veckan förlorade Chelsea på hemmaplan med 3-0 mot Bournemouth och på måndagskvällen åkte laget på en ny tung förlust med 4-1 borta mot Watford.

Vissa menar att Contes dagar är räknade och att han lämnar efter säsongen, där den engelska klubben redan börjat sondera terrängen efter potentiella ersättare.

Ett av namnen som seglat upp som favorit till att ta över är den förre Barcelona-tränaren Luis Enrique, som för närvarande är klubblös, efter att ha lämnat Barca i fjol.

Luis Enrique överens med Chelsea

Nu sipprar nya uppgifter ut från spanska Sport, rapporterar Daily Mail. Uppgifterna gör gällande att Chelsea och Enrique är överens om ett kontrakt till 2020. 

Någon officiell kommentar i ärendet har ännu inte kommit. Dock har Conte fortsatt lämnat kommentarer om sin framtid i klubben.

– Jag är inte orolig över mitt jobb. Just nu jobbar jag stenhårt varje dag och ger 120 procent, okej? Om det inte är tillräckligt, så är det lugnt, säger Conte.

Luis Enrique har tidigare tränat klubbar som Roma, Celta Vigo och Barcelona, där han bland annat vann Champions League och La Liga.