Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Domaren kunde inte reglerna

Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jordan Pickford klarade sig undan ett rött kort. 

Sedan dömdes avgörandet bort på övertid.

I helgens Merseyside-derby hamnade återigen VAR i fokus och nu kommer minst sagt anmärkningsvärda uppgifter från England. 

Enligt Daily Mail hade VAR-rummet glömt bort reglerna. 

Det var tidigt i den första halvleken av lördagens Merseyside-derby som Evertonmålvakten Jordan Pickford lämnade sitt mål och kapade Liverpools Virgil Van Dijk på ett minst sagt brutalt sätt. 

Försvararen föll i marken och tvingades utgå med vad som senare bekräftats vara en korsbandskada. Van Dijk tvingas nu till en operation och det råder allt jämt osäkerhet kring om han spelar mer den här säsongen. 

Det som såg ut att vara en solklar straff och utvisning resulterade – till mångas förvåning – i frispark för Everton då VAR-rummet hittat en offside på en Liverpoolspelare. Pickford klarade sig också helt från såväl varning som utvisning och spelade vidare i matchen. 

VAR-rummet kunde inte reglerna

Efter matchen har domarna i VAR-rummet fått kritik för sitt agerande då man inte gjorde huvuddomaren Michael Oliver medveten om Pickfords överfall. Domarbasen i Premier League, Mike Riley, ska under söndagen ha pratat med Liverpool och bekräftat att situationen granskats och bedömts att inte vara ett rött kort. 

Men nu kommer minst sagt förvånande uppgifter gällande VAR-domaren David Coote. 

Enligt Daily Mail ska Coote varit av uppfattningen att offsiden tog bort allt som hänt efteråt och inte känt till att han haft befogenhet att upplysa om ett rött kort efter att offsiden skedde. 

Liverpoolkällor säger till tidningen att de fått höra att Coote var så fokuserad på offsiden och inte ens tittade efter ett eventuellt rött kort, vilket i så fall talar emot Mike Rileys förklaring. 

Klarar sig undan avstängning

I matchens slutskede fick Liverpool sedan ett segermål bortdömt på grund av offside, även denna gång efter lång VAR-granskning. Det fick lagets tränare Jürgen Klopp att rasa efter matchen. 

– Jag förstår inte den här sortens beslut om jag ska vara ärlig, sa Klopp till Sky Sports efter matchen. 

Matchen följdes av en diskussion om huruvida Pickford skulle stängas av i efterhand men under måndagen kom beskedet att den engelske landslagsmålvakten klarar sig utan bestraffning.