Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chelsea planerar att slå transferrekordet

Foto: FOX-IMAGES / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP

Erling Haaland har gjort succé i sitt Borussia Dortmund. 

Nu är Chelsea villigt att slå sitt klubbrekord och försöka värva den unga norrmannen, skriver initierade Simon Johnson på The Athletic

Den norska anfallaren fortsätter att ösa in mål för sitt Borussia Dortmund i Bundesliga. På elva matcher den här säsongen har 20-åringen gjort tolv mål. 

Nu kan talangen vara på väg bort. The Athletic skriver att Chelsea är fast beslutet att värva succéanfallaren till Stamford Bridge i London i slutet av säsongen. 

Halland har gjort remarkabla 35 mål under sina 35 framträdanden för den tyska klubben sedan han anlände från österrikiska RB Salzburg för tolv månader sedan. Enligt The Athletic är norrmannen på många storklubbars önskelista, som inkluderar Manchester United, Manchester City och Real Madrid. 

Kommer slå klubbrekordet

Men enligt källor till nyhetssajten kommer Chelsea göra sitt yttersta för att ta Haaland till Premier League. Norrmannen har en utköpsklausul som är värd närmare 800 miljoner kronor. Den kan dock inte utlösas förrän sommaren 2022. 

Det betyder att den tyska klubben kommer att kräva betydligt mer pengar för att sälja honom redan i år. Trots att den rådande pandemin ska ha fått förödande konsekvenser för klubbarnas ekonomi vill Chelsea ta möjligheten att bryta sitt klubbrekord i en transfer. Klubben betalade närmare 910 miljoner kronor Kai Havertz som anlände från Bayer Leverkusen.