Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Cavani har förlängt med United

Foto: SHAUN BOTTERILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Edinson Cavani, 34, är stekhet – med åtta mål på de sju senaste matcherna.

Nu förlänger han kontraktet.

– Vi kan uppnå speciella saker, säger 34-åringen till Manchester Uniteds hemsida.

Den uruguayanske stjärnan har fått upp farten i Manchester United den senaste tiden och sköt nyligen, med sina fyra (!) mål mot Roma, klubben till final i Europa League.

Totalt har Edinson Cavani stått för åtta mål på de sju senaste matcherna och i England har hans framtid diskuterats flitigt.

Stannar han i United, eller blir det en flytt till Sydamerika och den argentinska jätteklubben Boca Juniors?

Det blev det förstnämnda.

Klart: Cavani förlänger med United

Under måndagseftermiddagen rapporterade silly season-gurun Fabrizio Romano att Cavani skrivit på ett nytt ettårsavtal med Manchester United, vilket också blev officiellt ett par timmar senare. 

– Under säsongen har jag utvecklat en stor kärlek för klubben och allt som den står för. Jag känner starka band till mina lagkamrater och ledarna som jobbar bakom kulisserna. De ger mig extra motivation varje dag och jag vet att tillsammans kan vi uppnå speciella saker, säger Cavani till Manchester Uniteds hemsida.

Tränaren Ole Gunnar Solskjaer är belåten.

– När Edinson skrev på för oss sa jag att han skulle tillföra energi, styrka och ledarskap till den här gruppen och jag har inte blivit motbevisad. Han har varit allt det jag hoppades på och mer än så, säger Solskjaer.

Han avslutar:

– Som tränare visste kände man så klart till hans målstatistik. Men oavsett det, han har med sin personlighet tillfört så mycket till laget. Han har en vinnarmentalitet och en otvetydlig attityd i allt han gör.