Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Båda tränarna sparkas

Sam Allardyce. Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
David Moyes. Foto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Det blåser förändringens vindar i Premier League.

Enligt uppgifter i brittisk press väntas nämligen både David Moyes och Sam Allardyce få lämna sina klubbar, West Ham och Everton.

Ersättarna?

Det väntas bli två högst eftertraktade namn.

Både Everton och West Ham hade svaga inledningar på säsongen. Ronald Koemans Everton kämpade i botten av tabellen, trots stora investeringar under sommaren, och Slaven Bilics West Ham hade en liknande resa.

Därför var det knappast oväntat när Koeman och Bilic fick sparken tidigt på säsongen.

För Everton blev det före detta West Ham-tränaren Sam Allardyce som tog över, och för West Ham blev det före detta Everton-tränaren David Moyes. Klubbarna lyfte och till slut klarade klubbarna sig kvar i Premier League.

Men nu verkar båda få sparken. Enligt BBC hade Moyes ett möte med klubbledningen under måndagen, och allt talar nu för att han ska få lämna klubben (kontraktet för Moyes har gått ut, så formellt handlar det om att inte förlänga kontraktet). För Allardyce väntar ett möte med ägare Farhad Moshiri, och ”Big Sam” kommer enligt The Guardian att blir varse om sitt avsked.

De ser ut att ta över West Ham och Everton

Klubbarna har dock inte tagit besluten utan tanke om ersättare. West Ham-ägaren David Sullivan ska enligt Daily Mail ha haft ett möte med Sjaktar Donetsk-tränaren Paulo Fonseca – och ägaren till London-klubben ska ha blivit mycket imponerad. Fonseca fångades på bild när han lämnade Sullivans hus i London, och är bara en i raden av eventuella tränare. Så även om West Ham imponerats av Fonseca finns även andra kandidater, bland annat den förre Manchester City-tränaren Manuel Pellegrini.

Artikeln fortsätter under bilden.

Paulo Fonseca. Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fonseca är högt eftertraktad efter sin sejour i Sjaktar, och den ukrainska klubben slutade bland annat före Napoli i sin Champions League-grupp i höstas. Champions League-äventyret slutade dock i kvartsfinalen mot Roma.

För Everton ser förre Watford-tränaren, Marco Silva, ut att bli ny tränare. Enligt The Guardian är det namnet som klubben helst ser som ersättare, och redan i höstas var han på väg att gå till Everton – efter en succéartad start i Watford.

Då ville inte Watford släppa Silva, och Everton valde i stället Allardyce. Sedan dess har Watford dock sparkat Silva, vilket öppnar för att Everton inte behöver betala någon övergångssumma för portugisen.

Marco Silva. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!