Sam Allardyce. Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESSam Allardyce. Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Sam Allardyce. Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
David Moyes. Foto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHDavid Moyes. Foto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
David Moyes. Foto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Uppgifter: Båda tränarna sparkas

Publicerad

Det blåser förändringens vindar i Premier League.

Enligt uppgifter i brittisk press väntas nämligen både David Moyes och Sam Allardyce få lämna sina klubbar, West Ham och Everton.

Ersättarna?

Det väntas bli två högst eftertraktade namn.

Både Everton och West Ham hade svaga inledningar på säsongen. Ronald Koemans Everton kämpade i botten av tabellen, trots stora investeringar under sommaren, och Slaven Bilics West Ham hade en liknande resa.

Därför var det knappast oväntat när Koeman och Bilic fick sparken tidigt på säsongen.

För Everton blev det före detta West Ham-tränaren Sam Allardyce som tog över, och för West Ham blev det före detta Everton-tränaren David Moyes. Klubbarna lyfte och till slut klarade klubbarna sig kvar i Premier League.

Men nu verkar båda få sparken. Enligt BBC hade Moyes ett möte med klubbledningen under måndagen, och allt talar nu för att han ska få lämna klubben (kontraktet för Moyes har gått ut, så formellt handlar det om att inte förlänga kontraktet). För Allardyce väntar ett möte med ägare Farhad Moshiri, och ”Big Sam” kommer enligt The Guardian att blir varse om sitt avsked.

De ser ut att ta över West Ham och Everton

Klubbarna har dock inte tagit besluten utan tanke om ersättare. West Ham-ägaren David Sullivan ska enligt Daily Mail ha haft ett möte med Sjaktar Donetsk-tränaren Paulo Fonseca – och ägaren till London-klubben ska ha blivit mycket imponerad. Fonseca fångades på bild när han lämnade Sullivans hus i London, och är bara en i raden av eventuella tränare. Så även om West Ham imponerats av Fonseca finns även andra kandidater, bland annat den förre Manchester City-tränaren Manuel Pellegrini.

Artikeln fortsätter under bilden.

Paulo Fonseca.Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fonseca är högt eftertraktad efter sin sejour i Sjaktar, och den ukrainska klubben slutade bland annat före Napoli i sin Champions League-grupp i höstas. Champions League-äventyret slutade dock i kvartsfinalen mot Roma.

För Everton ser förre Watford-tränaren, Marco Silva, ut att bli ny tränare. Enligt The Guardian är det namnet som klubben helst ser som ersättare, och redan i höstas var han på väg att gå till Everton – efter en succéartad start i Watford.

Då ville inte Watford släppa Silva, och Everton valde i stället Allardyce. Sedan dess har Watford dock sparkat Silva, vilket öppnar för att Everton inte behöver betala någon övergångssumma för portugisen.

Marco Silva.Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag