Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unitedstjärnan: ”Jag fruktade för mitt liv”

Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTYN HAWORTH, VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: BBC/Skärmdump

Harry Maguire bryter tystnaden efter festskandalen i Grekland. 

För BBC berättar mittbacken att han blev slagen flera gånger på benen. 

– Det var obehagligt. Jag fruktade för mitt liv, säger Manchester United-kaptenen. 

Den engelske mittbacksstjärnan dömdes av en grekisk domstol till villkorligt fängelse i 21 månader och tio dagar för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök efter förra veckans bråk på ön Mykonos. 27-åringen ska ha slagit en polis innan han fördes bort i handbojor.

Efter tisdagens dom meddelade Maguire att han kommer att överklaga. Något som bekräftades av hans klubb Manchester United. En ny rättegång kommer att hållas någon gång inom de närmaste två åren. 

Nu väljer den engelske mittbackgiganten att bryta tystanden. I en exklusiv intervju med brittiska BBC ger Harry Maguire sin version av festkvällen som bäddade för polisingripandet och sedan handbojor. 

– Det var hemskt att höra att jag dömdes skyldig. Jag kunde inte tro det, säger 27-åringen och bryter sedan ihop mitt i intervjun. 

”Önskar inte det här för någon”

Maguire förnekar samtidigt att han ska ha slagit eller ens rört polisen. Därför tänker han inte be om ursäkt. 

– Om du ber om ursäkt så har du förmodligen gjort något fel. Jag känner inte att jag har gjort något fel. Jag önskar inte det här för någon. Uppenbarligen har situationen varit svår för en av världens största klubbar. Jag ångrar för att jag utsatte fansen och klubben för det här. Men jag har inte gjort något fel, säger Harry Maguire och fortsätter: 

– Den här situationen hade kunnat hända för vem som helst och var som helst. De slog mig många gånger på benen. Jag fick panik och kände att det var obehagligt. Jag fruktade för mitt liv.

United-kaptenen berättar vidare att hans familj är de som lider mest och poängterar att han vet sanningen. 

– Jag vet vad som hände den där natten. När jag pratar om det så blir jag lite arg. Jag kommer gå vidare, för jag är tillräckligt stark mentalt, säger Harry Maguire.