Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uniteds oro: Floppen kommer tvinga sig kvar

Premier League har paus på grund av coronaviruset. Förre United-spelaren Gary Neville tror att det dröjer innan ligan kan starta igen.
Foto: IAN TUTTLE/BPI/REX / IAN TUTTLE/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Manchester United vill göra sig av med Alexis Sanchez. 

Men enligt ESPN kan 31-åringen tvinga sig kvar i två år till – vilket skulle kosta klubben nästan 400 miljoner kronor. 

– Han har en väldigt hög lön, säger The Times övergångsexpert Duncan Castles.

Alexis Sanchez övergång till Manchester United hajpades upp rejält. Den chilenske anfallaren kom från två framgångsrika sejourer i Barcelona och Arsenal, och nyheten att han lämnade de senare för United offentliggjordes med en video där Sanchez satt vid ett piano och spelade ”Glory Glory Man United”. 

Två år senare är det inga United-fanns som minns tillbaka på de där bilderna med glädje. Sanchez misslyckades fullständigt att föra med sig det momentum han hade i Arsenal till United, och har totalt noterats för fem mål på 45 matcher. 

Den här säsongen har 31-åringen varit utlånad till Inter, som täckt en del av hans höga lönekostnader. Enligt ESPN tjänar Sanchez drygt sex miljoner kronor i veckan, och kommer vägra lämna United om det innebär att han skulle behöva gå ner i lön. 

Manchester United har problem med Alexis Sanchez

United uppges vilja sälja Sanchez i sommar, men lönen ser ut att bli ett problem för klubben. 

– Det är nästan noll procents chans att Inter kommer att behålla honom. Kan de hitta en annan klubb som är beredda att ta på sig de lönekostnaderna?, säger The Times övergångsexpert Duncan Castles i The Transfer Window Podcast

Det skulle kosta Manchester United nära 400 miljoner kronor att behålla Sanchez till hans kontrakt går ut 2022.