José Mourinho uppges få ett nytt jättekontrakt Foto: ANDREW YATES / REUTERS BILDBYRÅNJosé Mourinho uppges få ett nytt jättekontrakt Foto: ANDREW YATES / REUTERS BILDBYRÅN
José Mourinho uppges få ett nytt jättekontrakt Foto: ANDREW YATES / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: NASH NARANTES / STELLA PICTURES BACKGRID UKFoto: NASH NARANTES / STELLA PICTURES BACKGRID UK
 Foto: NASH NARANTES / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Uniteds nya plan för José Mourinho

Publicerad

José Mourinho har hjälpt Manchester United fram till en kanonstart på säsongen.

Nu har demontränaren fått ett nytt besked från klubbledningen. 

José Mourinho har fått pli på sitt Manchester United. Efter en magnifik säsongsinledning där man radat upp segrar och öst in mål sitter man nu högst upp på Premier League-tabellen tillsammans med ärkerivalerna Manchester City. 

Han har dessutom fått stort förtroende för ledningen, som spenderat multum under transferfönstrena för att ge Mourinho en titelvinnande trupp. Nu kommer en del av pengarna att tillfalla portugisen själv.

Mourinho får nytt kontrakt

Enligt The Sun har Mourinho erbjudits ett nytt kontrakt av United. Det här avtalet sträcker sig över hela fem år och ska totalt vara värt över 650 miljoner kronor. Hans veckolön ska inte genomgå några större höjningar, skriver The Sun, men kontraktet ska i gengäld vara späckat med potentiella bonusbetalningar, som då utlöses om United vinner titlar. 

"Den bäste"

Mourinho skrev på ett treårskontrakt när han kom till United sommaren 2016. 

– José är helt enkelt den bäste tränaren i fotbollen i dag. Han har vunnit troféer och inspirerat spelare i länder över Europa. Och, så klart, känner han till Premier League väldigt väl eftersom han vunnit tre titlar här, sa vice ordföranden Ed Woodward då. 

– Det finns en mystik och romantik i United som ingen annan klubb kan matcha. Jag ser fram emot att bli deras tränare och njuta av all magnifikt publikstöd under de kommande åren, sa Mourinho själv. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag