Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisdraget efter den svidande förlusten

Foto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Mittbackskrisen växer.

Efter skadan på Harry Maguire ser Manchester United ut att tvingas till en nödlösning.

Klubbens plan är att låna in en ny mittback redan i januari, skriver Manchester Evening News.

Manchester United hade inte mycket att säga till om i ligacupsemifinalen mot Manchester City och föll med 1-3 i det första mötet på hemmaplan.

Parallellt med kräftgången har klubben dessutom brottats med stora problem i försvaret. Ole Gunnar Solskjaers lagbygge läcker bakåt och vid flera tillfällen har den engelska expertisen riktat kritik mot backbesättningen.

– Harry Maguire och Victor Lindelöf är inte tillräckligt bra. Jag har ingen aning hur de ska kunna utvecklas med dem, sa den förre United-backen Paul Parker nyligen enligt Goal. 

– Han (Maguire) har varit okej. Men han har inte stuckit ut, enligt mig. Och med tanke på pengarna United köpte honom för har han inte levt upp till dem.

Lindelöf ensam mittback att tillgå

På skadelistan återfinns mittbackarna Harry Maguire, Eric Bailly, Marcos Rojo, Phil Jones och Axel Tuanzebe. Något som innebär att Victor Lindelöf ser ut att vara klubbens enda renodlade mittback på seniornivå till helgens ligamöte med Norwich.

Maguire blev tidernas dyraste back då han anslöt från Leicester City inför säsongen, men skadade höften inför mötet med City och ser ut att bli borta månaden ut, enligt Manchester Evening News.

Enligt tidningen har Manchester United därför börjat kolla på alternativ i januarifönstret och att de troligtvis kommer att låna in en ny mittback.