Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uniteds besked: Betalar ut flera miljoner kronor

Uniteds Victor Nilsson LindelöfFoto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
United-fansFoto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United kommer att fortsätta betala sin personal även om resten av säsongen ställs in. 

Det skriver klubben i ett meddelande på sin hemsida. 

– Vi vill erbjuda dem den säkerheten oavsett vad, säger Ed Woodward.

Premier League-säsongen är uppskjuten åtminstone till och med den 30 april till följd av coronavirusets spridning. Detta innebär stora ekonomiska förluster för klubbarna som just nu inte får några matchintäkter. 

Manchester United har dock bestämt sig för att fortsätta betala all personal som jobbar i samband med deras hemmamatcher, oavsett om säsongen blir helt inställd eller spelas bakom stängda dörrar när det väl är dags. 

Enligt ordinarie matchschema har United fyra stycken hemmamatcher kvar, någonting som innebär att 3000 anställda ska ha ungefär 12 miljoner kronor i lön, enligt BBC. Summor som klubben alltså kommer att betala ut oavsett hur det blir med de återstående matcherna på Old Trafford. 

Vill visa uppskattning

”Den här gesten speglar klubbens önskan att reducera den finansiella osäkerheten som de anställda riskerar, och att visa uppskattning för deras ovärderliga roll i att erbjuda våra supportrar bra service”, skriver klubben i ett uttalande. 

Vd:n Ed Woodward adderar: 

– Vi litar på att vår enastående personal kommer att leverera en exceptionell service för fansen på Old Trafford. Det här är omständigheter som saknar motstycke och vi vill erbjuda dem en säkerhet oavsett vad som beslutas angående våra återstående hemmamatcher.

Spelarna avstår lön i Tyskland

I Tyskland har Bundesligalaget Borussia Mönchengladbachs spelare gått med på att avstå från sin lön om det innebär att andra anställda inom klubben kan fortsätta att få betalt. 

– Det är en tydlig signal, vi står enade tillsammans för klubben, i bra och dåliga tider. De vill ge tillbaka någonting till Borussia och alla supportrar som stöttar oss, säger sportchefen Max Eberl i en intervju på klubben hemsida. 

Även tränarstaben och övriga ledare i klubben har gått med på samma sak som spelarna.

 

LÄS MER: Lasse Granqvist till hård attack: ”De har förbrukat sin rätt”

LÄS MER: Armand Duplantis tvingas flytta hem till sina föräldrar 

LÄS MER: Stjärnan stoppades av vakter på väg till flyget

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av corona-utbrottet