Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”United har en mycket bättre trupp än Arsenal”

Ashley Young och Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United. Foto: MAGI HAROUN/REX / MAGI HAROUN/REX/IBL REX FEATURES
Unai Emery, Arsenal. Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS BILDBYRÅN

Arsenal och Manchester United befinner sig på i princip identiska platser i ligatabellen.

Men enligt Noa Bachner finns det en viktig skillnad mellan krislagen.

– Uniteds trupp är absolut mycket bättre än Arsenals, säger Bachner i podcasten Kick and Rush. 

Arsenal hade tio raka segrar på hemmaplan inför matcherna mot Crystal Palace och Brighton. Men där blev det förlust med 2-3 följt av 1-1 – vilket innebär att Londonklubbens chanser att nå Champions League via ligatabellen är i princip obefintliga.

I SportExpressens Premier League-podcast Kick and Rush leder detta till att programledaren Sebastian Mattsson ifrågasätter tränaren Unai Emerys ledarskap. 

”Emery borde bytas ut”

– Jag tycker att han är bättre än den femte, sjätte bäste tränaren i ligan. Och det med det får du en femte-, sjätteplats och kanske en Europa League-titel på det. Det var ett ambitionslöst val till att börja med, säger Mattsson.

– Han förtjänar inte få sparken sett till det han har gjort, men han är inget framtidsnamn. 

Mattssons bisittare Noa Bachner tar Emery i försvar, men även han har sett illavarslande tendenser i Arsenals uppträdande i de senaste matcherna. 

– Det oroväckande är det som hände på slutet. I hösten stod de emot och blev inte besegrade av muskelstyrka. Det tycker jag att man har blivit nu, säger Bachner. 

Bachner får mothugg

Även United kommer att missa en topp fyra-placering i Premier League. Många supportrar skriker på en utrensning i spelarleden – men Bachner manar till lugn. 

– Den där truppen är så sjukt underutvecklad och nednött i skorna av dåligt ledarskap. Att komma topp fyra med den ska absolut inte vara några problem. Den är absolut mycket bättre än Arsenals, säger Bachner, som får mothugg från Mattsson: 

– Jag håller inte med. Jag tycker att United behöver byggas om. De behöver minst fyra, fem spelare till startelvan för att nå dit de vill nå.