Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

United gör om efter spelarnas klagomål

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

Manchester Uniteds hemma- och bortafacit är som dag och natt. 

Nu ger Ole Gunnar Solskjaer en förklaring till varför det skiljer så mycket. 

– Det kan bero på de röda sittplatserna, som ibland förvirrar våra spelare, säger norrmannen enligt Goal.  

Den 19 januari 2020 åkte Manchester United på en förlust på bortaplan. På Anfield vann Liverpool med 2-0. Sedan dess har United inte förlorat på bortaplan i Premier League. 

Annorlunda är det dock när de spelar på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjaers mannar har förlorat stort mot Tottenham och säsongens kanske största floppinsats kom i februari när de förlorade mot bottenlaget Sheffield United med 2-1. 

Solskjaer: ”Det kommer inte vara rött längre”

Så, varför är skillnaden så stort mellan att spela på hemma- kontra bortplan? Ole Gunnar Solskjaer tycks ha en förklaring till det – om än lite udda förklaring. 

– Det kan ha något med de röda sittplatserna som täcks av en stor ”banner”, som ju är röd. Det blir dubbelt röd med sittplatserna och spelarna har klagat på det då de menar att det inte går att se ordentligt över axeln. Spelarna menar att när de tittar över axeln snabbt för att se om din lagkamrat är där så blir man bländad av de röda sittplatserna som täcks av det röda täcket, säger Solskjaer enligt Goal.  

”Det röda täcket” som Solskjaer syftar på har funnits sedan juni 2020 och är till för att visa att klubben är emot rasism. Den infördes också med fördel att matcherna numera spelas inför tomma läktare. Solskajer berättar att de kommer åtgärda problemet till nästa hemmamatch, mot Granada i Europa League-kvartsfinalen på torsdag. 

– Ni kommer märka det, det kommer inte vara rött längre. Det borde inte vara en grej, men det är det.