Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

United-floppens nya show: ”Han är stekhet”

Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAURENCE GRIFFITHS / STELLA PICTURES / PA

West Ham är uppe på en Champions League-plats. 

Det kan de tacka Jesse Lingard för. 

Mittfältaren hade poängfest i 3-2-segern borta mot Wolverhampton. 

Jesse Lingard hamnade snabbt i Ole Gunnar Solskjaers frysbox och fick inte de minuterarna han hade önskat. I januari lånades den offensive mittfältaren till West Ham och David Moyes – båda två känner varandra väl sedan tiden i Manchester United. 

I Londonklubben har Jesse Lingard nått nya höjder och öst in poäng. Som belöning togs han ut till det engelska landslaget senast och ser ut att komma med i EM-truppen i sommar. 

Och konstigt vore det annars. 

Experten: ”Bevisar det ikväll”

Under måndagskvällen stod Lingard för en storartad show mot Wolverhampton. Först gav han bortalaget ledningen när han via en soloräd placerade in 1-0. Minuter senare utökade West Ham ledningen till 2-0 innan Jesse Lingard återigen klev in i handlingarna. Den 28-årige engelsmannen drog i väg med bollen från egen planhalva, omringad av sex (!) Wolves-spelare passade han fram till Jarrod Bowen som satte 3-0. 

Efter halvlekens stora show hyllades 28-åringen stort. 

”Jesse Lingard är stekhet. Undrar om en klubb som Manchester United tittar på en sådan spelare som Lingard i sommar?”, skriver Gary Lineker på Twitter. 

”Jesse Lingard är ett jättebra exempel på en spelare som gärna spelar fotbollsmatcher än att sitta på läktaren och tjäna pengar i en klubb som inte vill ha honom. West Hams glädje och Uniteds förlust, det bevisar han ikväll”, skriver ESPN-journalisten Mark Odgan. 

Men Wolverhampton gav inte upp och reducerade två gånger, men kom aldrig närmare än så och matchen slutade 3-2 till West Ham som i och med segern klättrar upp på en fjärdeplats som betyder Champions League-spel.

https://twitter.com/RomeluLukaku9/status/1379152445373362179https://twitter.com/SimonPeach/status/1379160824061820931https://twitter.com/MarkOgden_/status/1379160602644480004