Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”United faller och faller – finns inte någon broms”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: RICHARD WAINWRIGHT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Viasats expert Bojan Djordjic har ett förflutet i Manchester United. 

Inför helgens premiär lyfter han fram en rad problem i storklubben - och riktar kritik mot ledningen.

– Klubben faller och faller och det känns som att det inte finns någon broms. Det kan jag bli väldigt förbannad på, säger han. 

Bojan Djordjic är redo för en ny säsong som expert i Viasats Premier League-studio.  Och han är lika laddad som vanligt. 

– Förväntningarna inför säsongen är höga. Jag älskar Premier League. Inte bara för att ekonomin är störst där utan för att det är ligan som ligger oss närmast hjärtat. Och årets säsong känns mer spännande än den förra med tanke på att topp sex var så klart förra året, säger han.

Den omtalade experten berättar också att han älskar live-tv och allt vad det innebär.

– Jag är aldrig nervös. Det är live hela tiden och det finns inga omtagningar. Det du säger kommer folk uppmärksamma. Folk är noggranna och vill göra sin röst hörd och man vill inte göra dem besvikna, säger han.

– Sedan vara ärlighet längst. Det finns ingenting annat. Jag vet att det jag säger kommer trampa folk på tårna men ibland hinner jag inte tänka till för att det kommer så snabbt. Men jag tror också att sådant uppskattas. Jag vill ha ett snack som om att jag sitter med en polare bredvid mig i soffan hemma. Jag vill få fram en diskussion mellan oss experter. Man måste komma närmare tittarna för det är de som gör att jag har mat på bordet, fortsätter han. 

”Kan vara den bästa värvningen den här säsongen”

Vad är största snackisen inför säsongen? 

– För mig är det att sådana klubbar som Manchester City och Liverpool cementerar sina platser i toppen. Varför? För det finns inget snack när det handlar om spelarrekryteringar. Allting är uträknat för att deras scouting och jobbet bakom kulisserna är så bra.

Vilket av lagen har värvat bäst? 

– Arsenal har gått ut bra. Ena stunden säger de att budgeten är 50 miljoner pund och sedan kommer Pepe in för 80 miljoner pund. Men det är en väldigt bra värvning. Sedan har Tottenham hittat ett av säsongens fynd i Ndombélé. Där gjorde Tottenham ett kap. De saknade en innermittfältare och jag tror faktiskt han kan vara den bästa värvningen den här säsongen. Han kommer göra Tottenham bättre. Även Everton och Wolverhampton har värvat bra.

Bojan Djordjic: ”Har mer handlat om att tjäna pengar än att bry sig om det sportsliga”

Hur ser du på Manchester United kommande säsong? 

– Hur lång tid har du? Problemet har varit att ledargestalterna och de stora stjärnorna som Paul Scholes, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Wayne Rooney inte har ersatts med tillräckligt bra spelare. Men pengar har ändå spenderats på grund av att spelarrekryteringen och sakerna bakom kulisserna mer har handlat om att tjäna pengar än att bry sig om det sportsliga. United kommer alltid att locka sponsorer, det har Ed Woodward varit bra på, men det räcker inte när du är Manchester United. Du måste värva spelare, spendera rätt och se till att klubben rör sig framåt.

Han fortsätter:

– Jag är besviken över transferfönstret på det sättet att de blir ihopkopplade med 77 spelare under en månad men varje dag så är det ”deal off”. Det säger att det är för dåligt bakom kulisserna med att pinpointa vad man verkligen behöver.  

Bojan Djordjic, som spelade i Manchester United som ungdomsproffs, är även kritisk till de mittbackar som Ole Gunnar Solskjaer har att välja på bredvid Victor Nilsson Lindelöf. 

– Harry Maguire kommer gå rätt in bredvid Victor Nilsson Lindelöf redan på söndag mot Chelsea. Det finns ingen tvekan. Chris Smalling och Phil Jones har varit i klubben i cirka tio år och är fortfarande ett frågetecken. Det betyder att de inte är bra nog, säger han. 

”Det kan jag bli väldigt förbannad på”

I en intervju med Manchester Uniteds egen tv-kanal, MUTV, kritiserade Bojan Djordjic klubbägarna samtidigt som han gav supportrarna en stor eloge. Någonting han hyllades för. 

– Majoriteten som tittade på intervjun förstod mig. De som vill lyssna på mig vet att det kommer från hjärtat. Den kritiken var befogad eftersom klubben faller och faller och det känns som att det inte finns någon broms. Det kan jag bli väldigt förbannad på. Man har låtit vissa spelare hålla klubben som gisslan. Det är nästan som att de dikterar spelets regler i en sådan stor klubb. Det är inte ett bra tecken, säger han.