Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ugo Ehiogu har avlidit – blev 44 år gammal

Förre Premier League-stjärnan Ugo Ehiogu har avlidit, endast 44 år gammal.
Foto: Paul Redding / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: Ryan Browne / © BILDBYRÅN
Förre Premier League-stjärnan Ugo Ehiogu har avlidit, endast 44 år gammal.
Foto: Martin Rickett / AP PA
Foto: / © BILDBYRÅN

Förre Premier League-stjärnan Ugo Ehiogu har avlidit, endast 44 år gammal, rapporterar Sky Sports.

Ehiogu kollapsade på Tottenhams träningsanläggning och hans liv gick inte att rädda.

– Ord kan inte förklara chocken och sorgen som vi alla känner i klubben. Våra starkaste sympatier går till hans fru Gemma och hans familj, säger John McDermott, tränaransvarig i Tottenham.

Under slutet av 1990-talet och början på 2000-talet så var Ugo Ehiogu en spelare som alla som gillade engelsk fotboll kände till väl. Han var given i Aston Villas och senare Middlesbroughs mittförsvar innan karriären började dala runt 2007. Då hade han dessutom hunnit med fyra landskamper för England.

2012 la Ehiogu skorna på hyllan och blev kort därefter ungdomstränare i Premier Leagueklubben Tottenham.

Fördes akut till sjukhus

Och det var under träning på torsdagen som olyckan var framme. Enligt The Sun drabbades Ehiogu plötsligt av en hjärtattack och kollapsade på träningsplanen. Han fick omedelbart tillsyn av medicinsk personal innan han fördes till sjukhus i ambulans.

"Stor sorg"

På fredagsmorgonen gick Tottenham ut med ett meddelande att Ugo Ehiogu tragiskt avlidit.

"Det är med stor sorg som vi meddelar att vår U23-tränare Ugo Ehiogu har gått bort. Klubben sänder sina kondoleanser till Ugos familj."Ferdinands sorg

Fotbollsvärlden har slutit upp för att hylla Ehiogus minne.

"Jag kan inte fatta att Ugo Ehiogu har gått bort. Han skickade ut så lugna och varma vibbar när vi var tillsammans", skriver Manchester United-legendaren Rio Ferdinand på Twitter.

"Jag pratade med honom för bara en månad sedan. Hoppas att du är lycklig, storpysen, jag kommer aldrig att glömma dig, kompis", skriver Premier League-profilen Stan Collymore.

"Väldigt sorgliga nyheter om Ugo. Mina tankar och böner skickar jag till hans familj", skriver Manchester United-stjärnan Jesse Lingard.

Aston Villa har meddelat att samtliga spelare ska bära svart armbindel under helgens ligaomgång, i Ehiogus ära.