Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingad att ta bort sitt konto efter hatstormen

Karen Carney.

Hatkommentarerna blev för mycket. 

Tv-experten Karen Carney har nu tvingats ta bort sitt Twitterkonto, enligt BBC.  

Nykomlingen Leeds United körde över West Bromwich med hela 5-0 under tisdagskvällen. 

Men eftersnacket har handlat om allt annat än själva resultatet. 

För efter matchen hävdade tv-experten och den tidigare landslagsstjärnan Karen Carney att Leeds har coronaviruset att tacka för avancemanget till Premier League. Carney menar att covid-uppehållet tidigare under våren har hjälpt klassiska klubben att ta steget tillbaka till Premier League.

– Jag tror faktiskt att de gick upp till Premier League tack vare covid-19. Viruset gav dem en paus. Och jag är osäker på om de hade gått upp utan uppehållet, sade Karen Carney i Amazon Primes sändning. 

Ägaren tog på sig ansvaret

Leeds uppskattade inte uttalandet och valde att publicera ett sarkastiskt klipp – som möttes av kritikerstorm. Bland annat gick Rio Ferdinand ut och bad klubben att ta bort klippet. Något som de inte var villiga att gå med på, och i stället gick klubbägaren Andrea Radrizzani ut och försvarade agerandet. 

”Jag tar fullt ansvars för klubbens tweet. Jag tycker att kommentaren (Carneys) är fullständigt onödigt och respektlös mot vår klubb. Specifikt mot de som har gjort ett fantastiskt arbete, som till exempel våra spelare och tränare”, skrev Radrizzani. 

Videon, som än i dag går att se på Leeds officiella Twitterkonto, har visats närmare sex miljoner gånger och Karen Carney har sedan dess fått utstå massiva hatkommentarer. 

Nu har 33-åringen fått nog. 

BBC rapporterar att hon har tagit bort sitt Twitterkonto till följd av de hatiska och sexistiska kommentarerna. 

Leeds United ligger på plats elva i Premier League.