Tv-profil raderar sitt konto efter utspelet

Marcus Rashford.
Foto: MICHAEL REGAN / REUTERS BILDBYRÅN
Rashford firar sitt avgörande mål mot Paris Saint-Germain i Champions League.
Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS BILDBYRÅN
Marcus Rashford är utanför fotbollen engagerad i arbetet mot barnfattigdom.
Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Guy Mowbray raderade sitt konto.
Foto: Twitter

Han kommenterade Marcus Rashfords engagemang för svältande barn i BBC.

Därefter möttes kommentatorn Guy Mowbray av så mycket kritik att han raderade sitt konto på Twitter.

”Jag tror verkligen det är dags att gå nu. Det är störande att jagas av människor vars syn på frågan egentligen är densamma som min”, skrev Mowbray innan han försvann från mikrobloggen.

Manchester Uniteds 22-årige anfallare Marcus Rashford hyllades stort i England under sommaren. Rashford engagerade sig för att fattiga barn i landet skulle slippa svälta och såg till att den brittiska regeringen backade i beslutet att dra tillbaka matbidraget till 1,3 miljoner utsatta barn under sommarlovet.

Tack vare sitt engagemang belönades också Marcus Rashford själv och blev den yngste hedersdoktorn någonsin vid Manchesters universitet.

– När man ser vilka stora namn som har fått titeln tidigare gör det mig ödmjuk, sa Rashford till BBC.

Rashford arg efter nya beskedet

Rashford har därefter fortsatt att driva kampanjen men till hans besvikelse blir det inget matbidrag i England och Nordirland under höst- och jullovet.

”Ett betydande antal barn kommer att gå till sängs i kväll, inte bara hungriga, utan också med en känsla av att de inte betyder någonting”, skrev en besviken Rashford på Instagram efter beskedet som kom förra veckan.

När Manchester United spelade 0-0 mot Chelsea under helgen reflekterade BBC:s kommentator Guy Mowbray över detta faktum.

– Han vann inte i parlamentet men han gjorde vinstmålet i Paris (mot Paris Saint-Germain i Champions League, reds anm), sa Mowbray enligt Goal.

Kritiserades efter orden om Rashford

Därefter fortsatte kommentatorn:

– Och oavsett om man håller med Marcus Rashford i sak eller inte går det bara att beundra hans fortsatta engagemang.

Dessa ord ifrågasattes snabbt av personer som tolkade Mowbrays ord som ett ifrågasättande – att svältande barn kanske inte var värda att kämpa för.

Mowbray försökte sedan förtydliga sin kommentar via Twitter och förklarade att han var tvungen att ställa sig neutral till det politiska beslutet eftersom BBC är en statlig nyhetskanal. Men det slutade till sist i att Mowbray raderade sitt konto på Twitter.

”Det var beröm till någon som kämpar för en ädel sak. Det var det. Jag kunde inte ha gjort mer, jag borde inte ha gjort mindre”, skrev Mowbray innan han raderade kontot. 

”Jag tror verkligen det är dags att gå nu. Det är störande att jagas av människor vars syn på frågan egentligen är densamma som min.”