Vändningen – gjorde tre mål på nio minuter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D
Pepe firar.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Tierney skadades.
Foto: Viasat
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Ljungberg tog sin första seger som Arsenal-tränare. 

Detta efter att Arsenal vände en mardrömsstart mot West Ham – med tre mål på sex minuter i den andra halvleken.

– Det här betyder så mycket för spelarna, säger Fredrik Ljungberg efter matchen. 

Arsenals interim-tränare Fredrik Ljungberg klarade sig undan med kryss i premiären mot Norwich, men i förra veckans hemmamöte med Brighton åkte laget på förlust. 

London-laget har endast tagit fyra segrar den här säsongen, och Ljungberg jagade dyrbara tre poäng i derbyt mot West Ham på måndagen. 

Redan innan avspark drabbades Arsenal av ett bakslag, när Hector Bellerin skadade sig på uppvärmningen. 

Och efter en knapp halvtimmes spel åkte Kieran Tierney på någon form av axelskada. Ytterbacken ersattes av Sead Kolasinac, som kommit in på bänken i Bellerins ställe. 

Några minuter efter bytet var Arsenals mardrömshalvlek fullbordad, när Angelo Ogbonna nickade in 1-0. 

Arsenal vände – tre mål på nio minuter

Arsenal inledde även den andra halvleken svajigt, och bjöd med ett blekt försvar in West Ham till flera farliga chanser. 

Men med en halvtimme kvar av ordinarie speltid var det i stället Arsenal som kunde göra mål. Det var West Hams tur att fallera försvarsmässigt när Gabriel Martinelli bjöds på en enorm yta i straffområdet och skickade in kvitteringen. 

Kort därefter kunde Nicolas Pepe ge Arsenal ledningen. Det här var första gången som Fredrik Ljungberg gett Pepe och Martinelli fått chansen i startelvan. 

Och som om inte den vändningen var nog – i den 69:e minuten satte Pierre-Emerick Aubameyang 3-1. 

Ljungberg hyllar Pepe

3-1 blev också slutresultatet, och Fredrik Ljungberg fick fira sin första seger som huvudtränare för Arsenal. Trepoängaren var den första i ligan sedan den 6 oktober. 

– Det här betyder så mycket för spelarna, de har haft en enorm press under de senaste spelarna. De tror på hur vi ska spela fotboll. Killarna gjorde ett otroligt jobb, säger Fredrik Ljungberg till Sky efter matchen. 

”Freddie” hyllade även Nicolas Pepe, som blev Arsenals dyraste värvning någonsin i somras – men som inte levererat enligt förväntningarna under sin första tid i klubben. 

– Han är en otrolig fotbollsspelare, men det är inte enkelt att komma från Frankrike och förändra sig helt och komma in i hur vi spelar fotbollen. Han var riktigt, riktigt trött på slutet det gillade jag att se, säger Ljungberg.1-2: Pepe ger Arsenal ledningen


1-1: Martinelli kvitterar