Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCKFoto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK

"Tränaren och spelare borde skämmas nu"

Publicerad

Manchester United satsade hårt i somras, men ser nu ut att missa en topp 4-placering. 

Och klubblegendaren Roy Keane är inte nådig i sin kritik mot det engelska storlaget. 

– Tränaren och spelarna borde skämmas, säger han till Manchester Evening News. 

Efter några säsongers kräftgång gjorde Manchester United ett krafttag för att komma tillbaka till gamla tiders glansdagar. José Mourinho efterträdde Louis van Gaal på tränarposten och investerade tungt för att få ett slagkraftigt lag. 

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Henrik Mkhitaryan bland andra plockades in och totalt spenderade  de 1,68 miljarder kronor. 

Men United har inte riktigt fått den direkta effekt de hade velat. 

Klubblegendaren sågar United

Eller snarare vad klubblegendaren Roy Keane förväntade sig. 

Med tre matcher kvar av ligaspelet ligger United på sjätteplats och har en väldigt liten chans att slå sig in på en topp 4-placering som innebär Champions Leaguespel nästa säsong. En plats de kan ta ändå genom att vinna Europa League. 

Men det är inte gott nog menar Keane. 

– Mourinho har kommit med flera ursäkter de senaste månaderna men jag kan inte se att det skulle finnas något som gör att United inte skulle kunna utmana om en topplacering. Nu ligger de sexa, är 19 poäng bakom Chelsea och jag tycker att tränaren och spelarna borde skämmas över det, säger han till Manchester Evening News. 

"De är inte tillräckligt bra"

Keane menar att de enorma pengar som United lagt på spelarövergångar och löner som den största anledningen till att den här ligasäsongen är ett misslyckande. 

– Med den trupp de har och de pengar som de har spenderat så har de inte presterat tillräckligt bra, säger Keane. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag