Tragedi tvingar Solskjaer att skjuta upp drömköpet

Foto: MAGI HAROUN/REX / MAGI HAROUN/REX REX

Daniel James får vänta med sin flytt till Manchester United.

Ett dödsfall i familjen tvingar stjärnan att skjuta upp drömövergången, rapporterar Daily Mail. 

Daniel James har ett synnerligen gott rykte i den engelska ligafotbollen. 21-åringen, som stod för fyra mål och nio assist på 33 matcher i Championship den här säsongen, betraktas som en av Storbritanniens mest spännande talanger.

Flera medier har rapporterat att Manchester United har ett gott öga för James. Sky Sports gick tidigare i maj ut med nyheten att Swansea gått med på att sälja James till Ole Gunnar Solskjaers gäng för 150 miljoner kronor.  


LÄS MER:  Så ska United bygga sitt drömlag för 2,4 miljarder 

James flytt skjuts upp

Men en tragedi har tvingat samtliga parter att ta ett steg tillbaka och låta förhandlingarna vila lite. Enligt Daily Mail har James pappa plötsligt avlidit vid 60 års ålder. United har gått med på att ge familjen tid att sörja, vilket innebär att James kommer att vänta med att resa till United-anläggningen Carrington och skriva på sitt nya kontrakt. 

Daily Mail hävdar att United lovat James ”så mycket tid som han och familjen behöver”.

Swansea har skickat sina kondoleanser till James-släkten via sitt Twitter-konto.


https://twitter.com/SwansOfficial/status/1131467035018432512

Hyllad av Potter

Svenskbekantingen Graham Potter, tidigare tränare i Swansea, har vid flera tillfällen höjt James till skyarna. Speciellt efter att ynglingen gjorde ett drömmål i 3-1-segern mot Stoke.

– Om man kollar på insatsen, så måste man vara ärlig och säga att den var för bra för Championship. Det var en av de bästa individuella insatserna som jag någonsin sett, när man betänker att Stoke är ett bra lag med bra spelare som är duktiga på att organisera sig och inte släpper in många mål, sa Potter till BBC då.  


LÄS MER: Mattsson: United gör inte samma misstag som Liverpool