Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Träder fram: ”Blev av med mitt jobb”

Colin White på läktaren.Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX / MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Raheem SterlingFoto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mannen som trakasserade Raheem Sterling i samband med en toppmatch i Premier League har trätt fram.

Men Colin Wing hävdar att han har blivit missförstådd. 

Ett vida spritt klipp ledde till att en polisutredning drog i gång i kölvattnet av Chelseas 2-0-seger hemma på Stamford Bridge mot Manchester City. 

I klippet kunde man se hur en supporter skrek åt City-yttern Raheem Sterling i samband med ett inkast. Polisen misstänkte att mannen använt sig av rasistiska tillmälen, vilket skulle innebära ett brott mot brittisk lag. Chelsea fyllde i att man själva skulle undersöka saken och dela ut eventuella repressalier till mannen. 

Trakasserade Sterling

Nu har supportern i fråga trätt fram i brittisk press. Han heter Colin Wing och hävdar att han har blivit missförstådd. 

– Jag skäms verkligen över mitt eget beteende och jag mår riktigt dåligt. Men jag kallade honom inte för "svart svin", jag kallade honom för "manc-svin", säger Wing till Daily Mail.  

"Manc" är en förkortning av "mancunian och refererar till en person bosatt i staden Manchester.

”Gjorde bort mig fullständigt”

Wing hävdar att hans utspel, som legat till grund för en stor debatt om rasismen inom den engelska fotbollen, har raserat hans tillvaro fullständigt. Han påstår också att han fallit offer för näthat.

– Jag gjorde bort mig fullständigt, men jag blev av med jobbet och min säsongsbiljett, så alla har fått som de vill. Så varför kan de inte bara lämna mig i fred?, säger Wing. 

På söndagsförmiddagen skrev Sterling själv om saken på sitt Instagram-konto. Han tog avstamp i händelsen för att ge sin bild av hur svarta spelare behandlas av både supportrar och den brittiska pressen. 

"Ni kunde se på min reaktion att jag bara kunde skratta åt det hela, för jag förväntar mig inte bättre", skriver Sterling. 

https://www.instagram.com/p/BrKYvF3gH9e/