Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tottenhams Gian Piero Ventrone död i leukemi

Gian Piero Ventrone i samtal med Tottenhamstjärnan Son Heung-min i somras.

Tottenham skakas av ett dödsbesked. 

Klubbens fystränare, Gian Piero Ventrone, har gått bort, 61 år gammal. 

”Vi är förkrossade”, skriver Tottenham i ett pressmeddelande. 

När Antonio Conte tog över Tottenham i november förra året tog han med sig flera hjälptränare som han jobbat med i bland annat Juventus. En av dem var fystränaren Gian Piero Ventrone. 

Nu har Gian Piero Ventrone gått bort, 61 år gammal. 

”Vi är förkrossade över att Gian Piero Ventrone har gått bort. Han kommer att bli väldigt saknad av alla i klubben. Våra tankar är med hans familj och vänner denna oerhört sorgliga stund”, skriver Tottenham i ett pressmeddelande. 

https://twitter.com/SpursOfficial/status/1577946875927429120

Tidningen Daily Mirror skriver att Ventrone gick bort hemma i italienska Neapel under natten mot torsdagen. 

Ventrone led av leukemi och avled i sviterna av sjukdomen. 

Tottenhams fystränare död i leukemi

Ventrone, som kallades ”Marinsoldaten” tack vare sin strikta träningsdisciplin, var den som ansvarade för den stenhårda försäsongsträningen i Tottenham. 

Hans övningar med Spursspelarna på försäsongträningen i i Seoul i somras blev en världsnyhet efter att flera spelare kollapsat av utmattning. 

Trots den hårda träningen var Ventrone en mycket uppskattad person i klubben. 

Efter sitt hattrick mot Leicester City i ligaspelet tidigare under säsongen firande Heung-Min Son med Ventrone och hyllade honom efteråt. 

– Han ger mig så mycket råd, vilket jag är väldigt tacksam för. Han är så hjälpsam och ger mig alltid en stor kram när det är jobbigt. 

Det var den legendariske tränaren Marcelo Lippi som först tog Ventrone till Juventus i mitten av 1990-talet och han såg till att förbättra spelarnas fysiska status under vad som skulle bli en av klubbens mest framgångsrika tider någonsin, med Champions Leaguesegern 1996 som höjdpunkt. 

I Tottenham spelar svensken Dejan Kulusevski.


https://www.instagram.com/p/Cf6QHZpIWUO/