Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tottenham undvek fiasko efter sent mål

Dele Alli firar målet.
Foto: JONATHAN BRADY / AP TT NYHETSBYRÅN
Alli får med sig bollen och rakar in 1-1.
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Dele Alli räddade Tottenham från en ännu en förlust.
Därmed bröt han även sin egen måltorka som hållit i sig sedan i januari. 

– Vi vet hur bra vi är och måste börja visa det på planen, säger Dele Alli enligt BBC. 

Tottenham fortsätter att ha det tufft och redan i den åttonde matchminuten tog Watford ledningen genom Abdoulaye Doucouré. I halvtid stod det 0-1, men enligt Viasats expert Bojan Djordjic borde det ha stått betydligt mer än så. 

– Jag förstår inte. Vad röker ni på inne i det här VAR-rummet för att ni inte ska se en sådan här solklar straff? Jag blir förbannad, säger han och fortsätter:

– Tottenham förtjänade att hamna i 0-2-underläge. Att domaren bara vinkar bort något som är helt solklart … det är för dåligt, säger han i studion.

Dele Alli bröt måltorkan 

Det som Bojan Djordjic syftade på var en situation i slutminuterna av första halvleken. Närmare bestämt i den 39:e matchminuten så gick Spursförsvararen Jan Vertonghen in hårt mot Gerard Deulofeu i straffområdet. 

Situationen såg så pass ut att en överläggning med hjälp av VAR togs in för att se om det skulle kunna resultera i en straffspark för Watford. Men icke. Domaren Chris Kavanagh fattade ändå beslutet att inte blåsa för straff. 

I andra halvlek fortsatte Tottenham ha det förtvivlat tufft mot tabelljumbon Watford. Men i den 86:e matchminuten klev Dele Alli fram och gjorde 1-1. 

Ett mål som betydde att han bröt måltorkan som hållit i sig sedan i januari. 

”En lättnad – såklart” 

Det hela ackompanjerades dock av förvirring, målet skulle VAR-granskas efter misstänkt hands på Alli. Samtidigt som huvuddomaren godkände målet visade tv-skärmen på Tottenham Stadium att målet dömdes bort. Målet räknades i alla fall tillslut och matchen slutade oavgjort. 

Dele Alli var mycket nöjd efter matchen och kommenterade även VAR-situationen. 

– Det är en lättnad, såklart. Jag var säker på att det inte var hands men sen började man tänka: ”var det hands?”. Jag försökte verkligen att inte röra bollen med armen så att jag kunde skjuta direkt, säger han enligt BBC. 

Tottenham som slutade på en fjärdeplats ifjol ligger nu på en sjundeplats i Premier League. 

– Vi gör det lite för svårt i spelet. Vi kontrollerade och styrde matchen. Det var min första match från start och det är skönt att vara tillbaka, men jag är besviken över resultatet, säger han och fortsätter: 

– Vi vet att vi har ett lag i världsklass så det handlar om att visa vad vi kan även när saker inte stämmer för oss. Det är viktigt att vända på det här nu. Vi vet hur bra vi är och måste börja visa det på planen.