Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Historiske målkungen Jimmy Greaves är död

Foto: TONY O'BRIEN / BILDBYRÅN
Foto: GEORGE KONIG/REX SHUTTERSTOCK / GEORGE KONIG/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Fotbolls-England har sorg. 

VM-guldvinnaren från 1966 och Tottenham-legendaren Jimmy Greaves är död. 

”Vi skickar våra kondoleanser till hans fru Irene och hela familjen”, skriver Spurs i ett uttalande. 

Greaves blev 81 år gammal. 

Jimmy Greaves är Tottenhams främsta målskytt genom tiderna. På 379 matcher hann han göra 266 mål mellan åren 1961 och 1970. 1962/63 gjorde han 37 mål under en och samma säsong – än i dag har ingen annan spelare lyckats slå det målrekordet i den engelska högstaligan. Han är också ensam om att göra totalt 357 mål under den aktiva klubblagskarriären, där han även representerade West Ham och Chelsea. 

Under landslagskarriären gjorde han 44 mål på 57 landskamper och var en del av den engelska truppen som vann VM-guldet 1966 på hemmaplan. Med Tottenham vann Greaves Europacupen och två FA-cuptitlar. 

FA:s sorg: ”Vi är djupt ledsna”

Jimmy Greaves har vunnit engelska skytteligan sex gånger. Han har även gjort sex hattricks, flest någonsin i England. En av alla dessa hattrick gjorde han i hemmadebuten för Spurs mot Blackpool 1961. 

Nu sörjer fotbolls-England ikonen. För under söndagen meddelade Tottenham att Greaves somnade in tidigt under morgonen den 19 september. 

”Vi är djupt ledsna efter att ha fått veta att Jimmy Greaves har gått bort. Jimmy var en del av vår VM-trupp 1966 som vann guldet. Alla våra tankar går till hans familj och hans tidigare klubbar”, skriver engelska fotbollsförbundet, FA, på Twitter. 

Efter en framgångsrik karriär valde målmaskinen att avsluta karriären vid 31-årsålder. 

”Fotboll kommer inte få någon som liknar han igen. Vi skickar våra kondoleanser till hans fru Irene och hela familjen”, skriver Spurs i ett uttalande.

Jimmy Greaves blev 81 år gammal. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Engelsk fotboll och miljoner i potten varje vecka.
Hittar du 13 rätt?
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset