Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Totalsågar stjärnan efter bottennappet

Tanguy Ndombele.Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
José Mourinho.Foto: SHAUN CONWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / SHAUN CONWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

José Mourinho var rasande efter Tottenhams 1-1-match mot Burnley.

Mest på Tanguy Ndombélé.

– Han har fått tillräckligt med tid för att vara på en annan nivå. Han måste ge oss mer, säger tränaren.

Formsvaga Tottenham hade förlorat tre av de fyra senaste matcherna och varit segerlösa sen den 16:e februari.

Och mot Burnley var man illa ute.

Det skadedrabbade laget låg under med 0-1 på Turf Moor efter att hemmalagets Chris Wood gjort matchens första mål i den 13:e minuten. Spurs skulle dock komma undan med en poäng efter att Dele Alli kvitterat från straffpunkten i den andra halvleken.

Att José Mourinho var rejält missnöjd med sitt mittfält blev tydligt redan i halvtid, då han demonstrativt bytte ut både Oliver Skipp och Tanguy Ndombélé. Efter kryssmatchen är han tydlig med vad han tyckte om sitt lags spel i den första halvleken.

– Vi hade inget mittfält i den första halvleken, säger han märkbart irriterad.

Tottenhams ilska mot Ndombélé

Mourinho ställde upp med en för honom oortodox 3-4-3-uppställning.

– En sak är viktigare än taktiken och det är att ha mittfältare som vill ha bollen, kontrollera matchen. Att de jobbar i pressen och återerövrar bollen. Att mittfältarna vinner dueller. Det hade inte vi.

Det är framför allt 22-årige Ndombélé, som värvades in från Lyon i somras, och det som Spurs dyraste värvning någonsin, som får sin släng av sleven.

– Självklart pratar jag inte om (Oliver) Skipp. Han är en 19-årig grabb som spelade två timmar fotboll för ett par dagar sen. Jag är inte kritisk mot Skipp överhuvudtaget, säger Mourinho och fortsätter:

– Jag måste säga att Tanguy har fått tillräckligt med tid för att vara på en annan nivå. Jag vet att Premier League är väldigt svårt och jag vet att vissa spelare behöver lång tid på sig. Men en spelare med hans potential... han måste ge oss mer. Speciellt när du ser hur Lo Celso (ersatte Ndombélé) spelade. Jag förväntade mig mer varenda minut i den första halvleken.