Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Topplagen kan hoppa av engelska ligacupen

När Premier League startade igen hade alla spelarna "Black lives matter" tryckt på sina tröjor i stället för sina namn.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Nästa säsongs engelska ligacup kan se väldigt annorlunda ut. 

På grund av det nya schemat för Europaspel i höst kan de sju överst placerade lagen i ligan hoppa av, skriver The Times. 

De flesta ligorna i Europa har nu kommit i gång, efter sina respektive coronauppehåll. Men slutspelet i Europaspelet, Champions League till exempel, dröjer till augusti. 

Därmed kommer nästa säsongs europaspel bli förskjutet och matcherna kommer att spelas tätare, vilket ställer till problem i England. 

För de klubbar som ska spela i Europa i höst, som Liverpool och Chelsea till exempel, kommer detta krocka med Ligacupen. 

Så enligt tidningen The Times så kan de sju överst placerade lagen i lagen hoppa av ligacupen helt och hållet av schemamässiga skäl. 

The Sun spekulerar i att toppklubbarnas avhopp från Ligacupen kan bli permanent, då vissa ser den som ”en onödig distraktion”

Arsenals tränare Mikel Arteta svarade på frågor om Mesut Özil efter petningen mot Manchester City i omstarten av Premier League.