Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjänar 76 miljoner på öl och Snickers

Jürgen Klopp har lett Liverpool till stora framgångar på planen.
Foto: PHIL NOBLE / STELLA PICTURES / PA
Foto: MICHAEL REGAN / STELLA PICTURES / PA

Jürgen Klopp tjänar inte bara pengar på fotboll.

Liverpools tränare får också hisnande summor genom att göra reklam för tyska företag.

– Vi bestämde oss för att Jürgen står för ”Made in Germany”, säger hans rådgivare Marc Kosicke till The Sun.  

Liverpools tränare Jürgen Klopp är en av de bästa fotbollstränarna i världen och det avspeglas även i tyskens lön från klubben. På en lista över världens bäst betalda tränare delade han tredjeplatsen med José Mourinho förra vintern och dessutom har tysken andra intäktskällor. 

The Sun skriver att Klopp får 183 miljoner kronor i årslön från Liverpool men han tjänar också över 76 miljoner kronor på sina privata sponsorer.

Bland de högst betalande sponsorerna återfinns bilmärket Opel, ölbryggeriet Erdinger, VR-Bank och företaget Deutsche Vermogensberatung som ägnar sig åt finansiell rådgivning. Klopp har också ett nytt avtal på gång inför EM i sommar där han ska vara ansiktet utåt för Snickers.

Jürgen Klopp tjänar miljoner på reklam

Trots de stora summorna som Klopp tjänar på reklam hävdar hans rådgivare Marc Kosicke att Klopp inte är girig utan bara väljer tyska företag som han verkligen värdesätter.

– Vi bestämde oss för att Jürgen står för ”Made in Germany”, säger Kosicke till The Sun.

– Vi har lyckats se till att alla företag som han marknadsför är tyska.

Det är dock inte helt sant eftersom Klopp sponsras av det brittiska tv-bolaget Sky men enligt Kosicke är det ett undantag eftersom Sky ”känns som ett tyskt företag på grund av dess långa historia med tv-rättigheterna till Bundesliga”.

Klopp har avslutat sina avtal med bland annat klädesjättarna Adidas, Puma och New Balance och Marc Kosicke slår fast en sak:

– Det är viktigt för oss att personerna som är inblandade vet att Jürgen i första hand är fotbollstränare, säger han till The Sun.