Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tio år gamla avtalet som kostar United miljoner

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

120 000 kronor. 

Det Carlisle United varje gång Dean Henderson vaktar målet i Manchester United. 

Det enligt ett tio år gammalt avtal som genererat över en miljon kronor till fjärdedivisionslaget, enligt The Sun.  

Dean Henderson, 23, har den här säsongen tagit upp kampen med David de Gea i Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer har också pratat om att det blir svårare att hålla målvakten utanför startelva.

– Vi tog tillbaka Dean för att öka konkurrensen och han har gjort det svårare och svårare för mig att lämna honom utanför startelvan, har han tidigare sagt enligt Daily Mail

Den senaste tiden har röster höjts för att 23 åringen till nummer ett mellan stolparna på Old Trafford redan nästa säsong. 

Avtalet som ger miljoner till League Two-klubben 

Trots att Henderson tillhört Manchester Uniteds A-lag sedan 2015 så dröjde det fram till den här säsongen innan han gjorde sin debut. Sedan dess har målvakten spelat 13 matcher för klubben. 

Det är en utveckling som ger klirr i kassan för Carlisle United, till vardags i League Two (den engelska fjärde divisionen). 

Anledningen är ett snart tio år gammalt avtal som skrevs i samband med att en då 14 år gammal Henderson lämnade klubben för Manchester Uniteds akademilag år 2011. Avtalet ger Carlisle rätt till 10.000 pund (nästan 120.000 kronor) per match som målvakten spelar med Manchester Uniteds A-lag, något som The Sun skrivit om. 

I år har Henderson spelat 13 matcher vilket innebär att Manchester United betalat Carlisle över 1,5 miljon kronor. 

Carlisle ligger på en tionde plats i League Two.