Tillbaka efter 255 dagar – då blev han bortgjord totalt

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter lång skadefrånvaro var Liverpools mittbacksgeneral Virgil van Dijk tillbaka i spel i träningsmatchen mot Hertha Berlin.

Men det var inte bara positivt – då han blev helt bortgjord av en gammal Manchester City-flopp.

17 oktober förra året klev Liverpools mittbackstjärna, Virgil van Dijk, av planen skadad efter en hård tackling av Everton-målvakten Jordan Pickford.

45 matcher och 255 dagar senare var han tillbaka på planen när Liverpool mötte Hertha Berlin i en träningsmatch.

Men det som stal rubrikerna var hans aktion i en situation när den förre Manchester City-floppen Stevan Jovetic, tunnlade van Dijk för att sedan trycka in bollen i mål. Medan försvararen låg kvar i gräset med ett hängande huvud.

Trots den insatsen vid Hertha Berlins 4-2-mål var Liverpools tränare Jürgen Klopp glad att ha tillbaka sin försvarsgeneral på planen.

– Runt 260 dagar för Virgil och inte mycket mindre för Joe (Gomez) sen de spelade fotboll. Det är skönt att ha dem tillbaka. Det var ett första steg, väldigt viktigt, säger han till klubbens hemsida.

van Dijk publicerade ett inlägg på Twitter där han uttryckte sin lycka: 

”285 dagar sedan påbörjade jag en resa tillbaka till att spela. Det är svårt att uttrycka hur jag känner, men det är viktigt för mig att säga att jag känner mig välsignad för att jag har stöd från så många otroliga människor...”

Matchen slutade 4-3 till Hertha Berlin.

https://twitter.com/VirgilvDijk/status/1420852112213348360