Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teorin: Det avslöjar Mourinhos fiasko

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester United har drabbats av ovanligt många skador sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över klubben. 

Nu menar Jesper Blomqvist att det beror på att spelarna går in i dueller och gör maxlöpningar på ett sätt de inte gjorde under José Mourinho. 

– De går in i fler dueller. Då kommer skadorna för de är inte vana vid det, säger Blomqvist. 

Ole Gunnar Solskjaer har fått en succéstart som José Mourinhos ersättare i Manchester United. Trots åtta skadade spelare, som ersattes av juniorer i truppen, lyckades man slå ut PSG ur Champions League och blev samtidigt den första klubben som vänt ett 0-2-underläge från hemmaplan till avancemang. 

Nu menar Jesper Blomqvist, Champions League-vinnare med Ole Gunnar Solskjaer i Manchester United, att alla skadorna beror på att spelarna offrar sig på ett sätt de inte gjorde under José Mourinho. Och spelarna är inte tränade för Solskjaers vinnande fotboll. 

– Alla skador är ett tecken på att något har hänt där, säger Jesper Blomqvist. 

– Det ser man på matcherna också. De springer mer. De jobbar hårdare. Det är maxlöpningar. De går in i fler dueller. Då kommer skadorna för de är inte vana och tränade för det än. Men snart är de vana vid det också och då kommer de bli ännu bättre. 


Manchester United har skador inför toppmötet mot Arsenal

Nemanja Matic, Anthony Martial, Ander Herrera, Jesse Lingard, Matteo Darmian, Juan Mata, Alexis Sánchez och Antonio Valencia var alla skadade och missade den viktiga åttondelsfinalen mot PSG. 

– Det här är absolut ingen slump, säger Jesper Blomqvist. 

– Särskilt när det är den typen av skador. Visst, de har haft en del skador tidigare, men inte alls på samma sätt. Och i princip alla är muskelskador och det kommer ju av en anledning som när man ändrar träning och ändrar sättet att spela på.

Manchester United kan drabbas av fler skador när norrmannen försöker rädda säsongen efter Mourinhos fiasko.

– De har ändrat väldigt mycket på kort tid och den belastningen är inte kropparna vana vid. En match gör ingen skillnad, men håller du på och tränar på ett helt annat sätt, dag ut och dag in, och inte får vila, och har varit tvungna att göra det snabbt, händer något.  De har inte kunnat säga ”Vi börjar lite försiktigt. Vi springer lite mer. Vi är lite hårdare” utan det har varit noll till hundra i ändring direkt över ett dygn, säger Blomqvist.