Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Tecknet på att 'Mou' tror på Lindelöf igen

Publicerad

Manchester United föll – men Victor Nilsson Lindelöf.

Nu har den engelska pressen sett tecken på att José Mourinho tror på den VM-aktuelle svensken igen. 

Manchester United hade ingen rolig Premier League-omgång. Inte nog med att man förlorade hemma på Old Trafford med 0-1 mot ligajumbon West Bromwich. Nederlaget innebar också att man ofrivilligt säkrade ligatiteln åt ärkerivalerna Manchester City, som nu med flera matcher kvar av seriespelet har fixat ett ointagligt poängförsprång.

Men i svenska ögon förde matchen med sig en positiv detalj. Victor Nilsson Lindelöf spelade matchen ut och tillhörde United-spelarna som fick bäst omdömen i engelsk press efter förlusten.

Får goda betyg

Daily Mirror ger Nilsson Lindelöf en sexa av tio och skriver att han "inte alls såg pressad ut". Daily Express delar ut en sjua och berömmer landslagsbacken för hans passningsspel. 

Och enligt lokaltidningen Manchester Evening News verkar det som att den tidigare så kritiserade svensken fått en nytändning i United. De skriver att det finns anledning att tro att Nilsson Lindelöf spelat sig till tränaren José Mourinhos förtroende.

Mourinhos gest för VNL

"Trots det usla resultatet så är det uppenbart att svenskens unika förmågor kommer att göra honom gott, för Mourinho utnyttjade inte möjligheten att spela Marcos Rojo eller Phil Jones", skriver Manchester Evening News. 

Mourinhos uttalanden inför matchen talar också för att han håller Nilsson Lindelöfs spel med fötterna högt.

– Vi kommer att ha mycket boll och det är då vi behöver någon i backlinjen med lite extra tekniska kvaliteter, sa Mourinho då. 

Manchester Evening News Mourinho har tidigare rapporterat att Mourinho två månader efter att Lindelöf anlänt var så konfunderad över svenskens dåliga form att han hörde av sig till sina portugisiska kontakter för att få en försäkran om att allt stod rätt till. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag