Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tar ner Wengers utspel: ”Det betyder ingenting”

Mikel ArtetaFoto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Eddie HoweFoto: HANNAH MCKAY / REUTERS BILDBYRÅN

Klubbikonen Arsène Wenger hissade en varningsflagg för Mikel Artetas brist på erfarenhet.

En åsikt som spanjorens första motståndare som ny Arsenal-manager inte ger mycket för.

– Det betyder ingenting, säger Bournemouth-tränaren Eddie Howe.

Själv var Eddie Howe bara 31 år gammal när han tog över Bournemouth permanent 2009.

Kvar på samma post tio år senare borde han om någon således veta vad erfarenhet är värt som manager i Premier League.

Hans inspel i frågan kommer inför annandagens hemmamatch mot Arsenal, där 37-årige Mikel Arteta gör debut som huvudansvarig för gästerna, apropå ett uttalande från Arsène Wenger förra veckan.

– Han (Arteta) har verkligen lärt sig mycket som assisterande tränare (i Manchester City) men efter det så måste han hantera det faktum att han inte har någon erfarenhet på den nivån. Han kommer att behöva en bra omgivning, sade Wenger som tränade Arsenal i 22 år mellan 1996 och 2018.

”Gällande erfarenhet...”

Eddie Howe, 42, är dock av en annan åsikt.

– Det betyder ingenting. Det handlar inte om mig eller Mikel, utan spelarna och hur vi implementerar det vi ska göra mot Arsenal, säger Bournemouth-tränaren och tillägger:

– Gällande erfarenhet, så som jag såg det när jag var ny på jobbet och ställdes mot managers som hade gått igenom alla sorters matcher – matchen finns fortfarande kvar där ute för att vinna oavsett hur många matcher du har bakom dig.

Mikel Arteta ersatte förra veckan tillfällige managern Fredrik Ljungberg – som alltjämt blir kvar i Arsenals tränarstab.

Första stora uppdraget

Efter tre år som assisterande tränare i Manchester City får nu Arteta för första gången visa vad han kan åstadkomma vid rodret på ett av ligans storlag.

– Han har tagit över en fantastisk klubb med riktigt bra spelare. Han kommer ha sina egna idéer och filosofier och få bygga upp hur han vill att hans lag ska spela över flera år, säger Eddie Howe.

Bournemouth–Arsenal börjar klockan 16 på annandagen.