Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talar ut om bråket – med Nilsson Lindelöf

Victor Lindelöf och Bruno Fernandes i en ordväxling i Europa League-semifinalen i somras.
Foto: Kanal 9
Foto: PETER POWELL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bruno Fernandes talar ut om sitt uppmärksammade bråk med Victor Nilsson Lindelöf.

Han tycker inte att bråket var något särskilt.

– För mig mig var det bara samma sak som min barndoms matcher i min hemstad Maia, säger Fernandes till The Players’ Tribune.

I höstas uppmärksammades en het ordväxling mellan Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrat Bruno Fernandes.

När Manchester United förlorade Europa League-semifinalen mot Sevilla förolämpade Victor Nilsson Lindelöf sin lagkamrat på portugisiska.

Det var dock inget konstigt med det, hävdade Fernandes efter matchen.

– Det var en händelse i matchen som ingen tog till sig. Matchen var över och vi åkte hem till våra länder, han till Sverige och jag till Portugal. När vi tog farväl kramades vi och kände inte ens att vi behövde prata om det, sa Fernandes.

Bruno Fernandes berättar om bråket

Nu har Fernandes återigen berättat om händelsen när han beskriver sin resa till en av världens största klubbar för The Players’ Tribune.

– Jag tror att om man har en dröm måste man vara lite besatt. Man måste vara kreativ också. När jag växte upp kunde vi göra en plan överallt och bygga stolpar av pinnar på en plan som var mer sand än gräs. Självklart kunde den lekplatsen vara väldigt våldsam. Låt oss säga att vi hade många ”diskussioner”, säger Fernandes.

Där kommer också bråket med Victor Nilsson Lindelöf in i bilden.

– På ett sätt påminner det mig om vad som hände med min United-lagkamrat Victor Lindelöf för inte så länge sedan, säger Fernandes.

”Vi kramas och går vidare”

Han forsätter:

– Vi hade vår lilla diskussion som togs upp av mikrofonerna under Europa League-semifinalen och tidningarna gjorde en stor grej av det. Men för mig mig var det bara samma sak som min barndoms matcher i min hemstad Maia. I Portugal är det så vi spelar fotboll. Det är så man kommunicerar. Om du säger eller gör något fel kommer jag berätta det för dig. Jag lever i fotbollen som man måste leva i den – i stunden. Men det stannar på planen och i morgon är vi alla vänner igen. Vi kramas och vi går vidare.

Bruno Fernandes säger också att han gillar kritik från sin familj. Den hjälper honom att utvecklas.

– Jag gillar att komma hem efter en match och höra ”Jag älskar dig men du borde verkligen ha gjort mål i dag. Bra passningar men många missade chanser”.