Talangen Carney Chukwuemeka klar för Chelsea

Extrem ökning av inkastade föremål i allsvenskan - få straffas
Carney Chukwuemeka.
Foto: ANDREW COULDRIDGE / BILDBYRÅN

Stortalangen Carney Chukwuemeka har varit på flera storklubbars radar, däribland Milan och Barcelona.

Nu står det dock klart att 18-åringen lämnar Aston Villa för spel i Chelsea, något som bekräftades av de båda klubbarna under tisdagskvällen.

Den 18-årige mittfältaren fick under den föregående säsongen sitt genombrott i den engelska toppfotbollen, när han under Steven Gerrards ledning i Aston Villa stod för 12 matcher och en assist.

Sedan dess har han jagats av klubbar som Milan och Barcelona. Talangen har endast ett år kvar på sitt kontrakt med Aston Villa, som inte vill förlora sin juvel gratis.

Vändningen: Skriver på för Chelsea

Nu blir det dock varken Italien eller Spanien för Chukwuemeka – som i stället kommer skriva på för ligarivalen Chelsea.

Aston Villa och Chelsea kan bekräfta att klubbarna nått en överenskommelse om en permanent övergång gällande Carney Chukwuemeka. 18-åringen har fått tillåtelse att resa till London för att både diskutera sitt personliga avtal samt genomföra läkarundersökningen”, skriver Chelsea på Twitter.

Enligt den väl ansedda transferjournalisten Fabrizio Romano väntas mittfältaren skriva på ett sexårskontrakt med Chelsea, och övergångssumman sägs landa på cirka 150 miljoner kronor om läkarundersökningen (som är planerad att äga rum under onsdagen) går som den ska.

Nya studien visar utbredda problemet – Fifa agerar: ”Oacceptabelt”