Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tackar av supportrarna: ”Känns som ett farväl”

Harry Kane tackade av publiken efter slutsignal.
Foto: RICHARD HEATHCOTE / STELLA PICTURES / PA
Tottenhams anfallsstjärna uppges vilja lämna klubben i sommar.
Foto: PAUL CHILDS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Harry Kane kan mycket väl ha gjort sin sista hemmatch för Tottenham. 

Anfallaren tackade av supportrarna med ett ärevarv. 

– Det känns som ett farväl, säger kommentatorn Anders Bjuhr i Viaplay. 

– Jag har fått besvara så många frågor om Kane senaste dygnet, säger Spurs tillfällige tränaren Ryan Mason enligt BBC.  

Det var under måndagen som flera trovärdiga engelska medier började rapportera om att Harry Kane hade bestämt sig för att lämna Tottenham i sommar. 

Under onsdagskvällen ställdes Spurs mot Aston Villa i säsongens sista hemmamatch – och det slutade med förlust. Tottenham tog visserligen ledningen men Villa gjorde sedan två snabba mål och vann matchen med 2-1, efter bland annat ett osannolikt självmål. 

”Det känns som farväl”

Efter slutsignal gick lagets kapten Harry Kane runt för att tacka supportarna. Tv-bilder visade en känslosam Kane som nog hade en del att reda ut. Det mesta tyder på att den 27-årige målmaskinen lämnar Tottenham och ryktarna blev inte färre efter onsdagens förlust. 

– Harry Kane går runt och applåderar hemmapubliken. Det kan man tolka hur man vill. Han är omtyckt. Det går inte att ta miste på, även om man undrar vad som sker. Speciella bilder givetvis. Nu spekulerar man ju fritt, men det känns som ett farväl. Han känns ganska medtagen ut tycker jag, säger kommentatorn Anders Bjuhr i Viaplay och avslutar sedan med: 

– Harry Kane vandrar ner i spelartunneln. Gör han det för sista gången som Spursspelare? 

Flera storklubbar intresserade

Tottenhams tillfällige tränare Ryan Mason fick förstås frågan om Kanes framtid. Men Mason var inte särskilt sugen på att prata om det. 

– Han betyder väldigt mycket för oss, vi i Tottenham. Jag har fått svara på så många frågor om honom senaste dygnet så jag kommer inte kommentera det något mer. Han var fokuserad på matchen och är besviken över att vi förlorade, säger Ryan Mason. 

Framtiden fortsätter vara oviss för 27-åringen. Enligt transferexperten Fabrizio Romano uppvaktas han av tre andra engelska klubbar, Manchester City, Chelsea och Manchester United. Förstnämnda uppges ha tagit första steget och en övergång kan komma att landa på närmare 1,2 miljarder kronor.