Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens utbrott – bränner jätteläge

Foto: Viasat
Foto: Viasat

Liverpool är fortfarande obesegrat i Premier League – men blev skakade av Newcastle.

Bortalaget chockstartade på Anfield, men till slut vände Liverpool tack vare Sadio Mané.

Newcastle vänsterback Jethro Willems behövde bara sju minuter på sig för att hitta nätmaskorna. Holländaren vek in från sin kant och lossade en missil som dunkade upp i nättaket.

– Vilket mål! Som han gör det, ett strålande avslut. Vilken projektil, säger Viasats kommentator Anders Bjuhr.

Newcastle lyckades hålla ledningen i 20 minuter. Sedan vände Sadio Mané på steken helt på egen hand.

Mittfältaren satte kvitteringen med ett vackert skott upp i högre krysset innan han fem minuter från paus gjorde 2-1 efter en bjudning av Newcastles målvakt Martin Dúbravka. Det var senegalesens tredje och fjärde ligamål för säsongen.

Krafth missade superläge till kvittering

Emil Krafth startade för Newcastle och fick ett superläge att kvittera i början av andra halvlek. Högerbacken kom i öppet läge i straffområdet, bröstade ner inlägget men avslutet flög högt över mål.

– Han blev lite stressad i skottläget, säger Bjuhr.

Istället utökade Liverpool ledningen i den 72:a minuten genom Mohamed Salah. 3-1 blev också slutresultatet. Därmed har Liverpool fem segrar av fem möjliga i inledningen av Premier League och toppar tabellen.