Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens pinsamma jättetabbe i PL-jakten

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

Hoppet om Premier League lever för Pontus Jansson och hans Brentford – trots att svensken bjöd på en pinsam miss i slutet av matchen. 

Pontus Jansson startade för sitt Brentford i det andra play off-mötet mot Swansea. Den första matchen vann Swansea med 1–0. Brentford var därmed tvingat att vinna returen på hemmaarenan Griffin Park för att hålla drömmen om Premier League levande. 

Brentford tog snabbt ledningen och ledde med 2–0 i halvtid. Hemmalaget utökade sedan till 3–0 genom Bryan Mbeumo, innan Swansea reducerade i slutet av matchen efter ett misstag av den svenske mittbacken som försökte rensa bollen genom en klack. Talangen Rhian Brewster tackade för bjudningen och lobbade in 1–3, med det räckte inte. 

Pontus Jansson och Brentford är vidare till play off-finalen där ett avancemang till Premier League står på spel. Där väntar antingen Fulham eller Cardiff som möts under torsdagen.