Svensken pekas ut som nästa stora genombrott

Anthony Elanga uppmärksammades i ”Sportklubben” under hösten.
Anthony Elanga, 17, gör succé i Manchester Uniteds ungdomslag.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Manchester United kan få ytterligare en svensk i truppen nästa år.
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Anthony Elanga, 17, gör succé i Manchester United.

Och spås en lysande framtid. 

Svensken kan bli aktuell för klubbens Premier League-trupp redan nästa säsong, enligt sajten 90min.

Den unge yttern, född till den förre Malmö FF-spelaren Joseph Elanga, har tillhört Manchester Uniteds respekterade ungdomsakademi i sex år. 

Trots att han bara är 17 år gammal har har varit ordinarie i klubbens U23-lag under säsongen. Han har redan fått träna med Uniteds A-lag och strax innan nyår skrev lokaltidningen Manchester Evening News att svensken tilldelats tröjnummer 62 i A-lagssammanhang.

Nu har sajten 90min tagit ut sex talanger i Manchester United som kan få sitt stora genombrott under 2020 – och där återfinns en viss Elanga.

”Den svenske stjärnan, vars snabba utveckling har fått folk att jämföra honom med Mason Greenwood, är snabb och säker med bollen. Han har en fantatsisk kontroll för att vara så pass ung och det är troligt att han utvecklas ännu mer de kommande månaderna”, skriver sajten i sin motivering.

Anthony Elanga gör succé i United

”Om ynglingen kan undvika att bli utlånad under nästa säsong kan han eventuellt bli backup i Manchester Uniteds A-lag under nästa säsong”.

Pappan Joseph Elanga, som vann SM-guld med Malmö FF 2004 och 2010, gläds över sonens framfart.

– Han har varit i United i sex år nu och utvecklats jättemycket. Om du skulle fråga alla tränare som han har haft kommer de bara att säga att han har anpassat sig till varje nivå och klarat av alla uppgifter, sa han till Fotbollskanalen i november.

– Han har samma passion som sin pappa för fotboll och sedan får vi se hur framtiden kommer att se ut. Just nu är det bara att njuta och prestera.