Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske Anthony gjorde supermål för Uniteds U18

Foto: TWITTER
Anthony Elanga i samband med debuten i U16-landslaget.
Foto: SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET

Sverige har ett superlöfte på gång i Manchester Uniteds ungdomsakademi.

Anthony Elanga stod precis för ett supermål för klubbens U18-lag. 

Anthony Elanga, son till MFF-kultliraren Joseph Elanga, fostrades i Elfsborg innan han gick vidare till Malmö FF:s fotbollsakademi. 

Därefter kom en superflytt för 16-åringen. Han rekryterades av Manchester United, och i går gjorde han ett drömmål för storklubbens U18-lag.


FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger 

Elangas supermål för United

Det var i matchen mot Newcastle som Elanga fick bollen vid mittlinjen, dribblade förbi större delen av motståndarförsvaret och satte 3-0. Matchen slutade 3-1, och Uniteds officiella Twitter-konto spred Elangas konster vidare till sina 19 miljoner följare.

”Det är ett superbt solomål”, skriver United på Twitter. 

https://twitter.com/ManUtd/status/1107226920880529409

Sajten Planet Football såg till att målet nådde ännu fler. 

”Anthony Elanga visade Manchester United-supportrarna att de sitter på en supertalang i sin akademi genom ett otroligt solomål”, skriver sajten. 

”United-supportrarna kommer säkerligen att hålla koll på Elanga i framtiden.”

Har spelat för landslaget

Elanga gjorde debut för Sveriges P16-landslag i oktober i fjol. Då hade han ett ribbskott i 0-1-förlusten mot Slovakien. 

– Min dröm är att få göra A-lagsdebut för klubben. I mitt huvud är det att jobba hårt som gäller. Fokusera på rätt saker och ha tålamod är viktigt. Tror du på dig själv är allt möjligt, sa Elanga då.